България изпрати помощ за изтеглянето на дерайлиралите в края на

...
България изпрати помощ за изтеглянето на дерайлиралите в края на
Коментари Харесай

България изпрати помощ за изтеглянето на дерайлиралия влак с амоняк край Пирот

България изпрати помощ за изтеглянето на дерайлиралите в края на предходната година цистерни с амоняк в Сърбия.

Влакът с техника потегли тази заран от столичната Централна гара. Страната ни обезпечава кранове и друга техника, с които да се помогне в акцията по преместването на вагоните. В Пирот поради случая беше оповестено изключително състояние, съобщи Българска национална телевизия.

5 бяха засегнатите при случая влакове, десетки бяха натровени, имаше и две жертви. Движението по релсовия път още не е възобновено, като по този начин се възпрепяства и главният трафик към Европа.

" Беше изпратено писмо от министъра на превоза на Република Сърбия до вицепремиера и министър на превоза Христо Алексиев с молба за оказване на помощ. Изпращаме два 50-тонни крана с вагон с материали, принадлежности и профилирана техника плюс жилищен вагон за ескортационния личен състав ", сподели Бисер Минчев - зам.-директор на НКЖИ. На място отиват и 11 експерти, които ще работят с техниката и ще оказват помощ. Те са готови с нужните защитни средства. Очакванията са до 10 януари интервенцията да завърши. 5 са дерайлиралите цистерни, които би трябвало да бъдат изтеглени, изясни още Минчев, цитира БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР