България изпълни прекрасно и ефективно задачата си на председател на

...
България изпълни прекрасно и ефективно задачата си на председател на
Коментари Харесай

Доналд Туск похвали България за председателството на Съвета на ЕС

България извърши прелестно и дейно задачата си на ръководител на Съвета на Европейски Съюз, съобщи през днешния ден ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск на взаимен брифинг с Жан-Клод Юнкер и българският министър председател Бойко Борисов. Той дефинира работата на нашата страна като забележителна, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на Туск срещата в София на държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз и от Западните Балкани е била историческа.

„ Най-голямото политическо достижение на председателството е срещата в София. Отначало бях песимистичен, само че министър председателят Бойко Борисов бе оптимист и безапелационен. Оказа се, че той е бил прав. Напълно ясно е за какво софийската среща бе подобен триумф за района, постигнахме политически пробиви. ", означи той и по-късно шеговито заключи: " Най-големият триумф на институциите на Европейски Съюз по време на българското председателство бе моята тирада при откриването на председателството в София ”.

Европейската комисия е извънредно признателна за ефикасната работа на българското председателство, съобщи ръководителят на комисията Жан-Клод Юнкер.

“Председателството се състоя при сложни условия и се оправи доста добре. Беше постоянно намерено за предложенията на Европейска комисия - това е най-голямото достижение, работихме като другари. Софийската среща бе страхотна, българите трансформираха духа в Западните Балкани. Всичко беше наред ”, добави той.

Премиерът Борисов благодари на своите сътрудници и на всички българи, които се включиха в работата на председателството, както и на хората в София, показали самообладание към толкоз доста препоръки и срещи. Всичко това щеше да бъде сложено под подозрение, в случай че на днешния Европейски съвет не бяха реализирани резултатите, да дадем вероятност на Македония и Албания, разяснява той.

Постарахме се да бъдем оптимално прагматични, да си сложим постижими цели. Колкото и да сме скромни, направихме положително председателство, не допуснахме неточности, дадохме добра основа на сътрудниците от Австрия, добави Борисов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР