България излиза и от третата вълна. Успяхме да постигнем това,

...
България излиза и от третата вълна. Успяхме да постигнем това,
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: България излиза от третата вълна на COVID-19

България излиза и от третата вълна. Успяхме да реализираме това, което си бяхме сложили за цел и това, което доста пъти, говорихме пред вас. Това съобщи здравният министър в оставка Костадин Ангелов на брифинг.

Той още веднъж прикани да се съблюдават прецизно ограниченията, тъй като тази победа е нежна и се дължи на напъните на лекарите и санитари. " Благодаря на всички, които съблюдаваха ограниченията! Трябва да ги съблюдаваме още месец-два, до момента в който достигнем груповия имунитет. Може да го реализираме в края на юли, а в най-лошия случай, в края на август ", добави здравният министър в оставка.

" Няма нито една алена колона в страната. Когато ме попитахте, какво ще се случва в страната, ви споделих, когато изчезне аленият цвят. Успяхме. През цялото време ни водеше разсъдъкът и дисциплината и интелектът на експертите. Убеден съм, че с това държание, България ще се трансформира в образец за реализиране на резултати с рационални и поредни дейности. На първо място желая да благодаря на всички български жители. Благодаря ви, българи! ", добави Ангелов.

" През месец май темпът на имунизация може да доближи до 50 000 души дневно. Днес ще се състои имунизационен съвет, на който ще бъде решено по какъв начин да се работи с имунизацията на „ Янсен “, както и дали можем да си позволим да стартираме пета фаза от имунизационния проект, в случай че оставим имунизациите на възрастните хора да се прави от персоналните лекари. Трябва да продължим да съблюдаваме противоепидемичните ограничения – маски, отдалеченост ", съобщи проф. Ангелов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР