България изигра най-силния си мач от началото на европейските квалификации

...
България изигра най-силния си мач от началото на европейските квалификации
Коментари Харесай

Силна България изпусна Унгария в София, извън стадиона беше страшно

България изигра най-силния си мач от началото на европейските квалификации и направи 2:2 като хазаин на Унгария. Двубоят, за който имаше доста полемики къде да се играе се организира на стадион " Васил Левски " в София без аудитория.
Прочетете още
Пред стадиона имаше съществени вълнения с ранени служители на реда и почитатели. Горяха полицейски коли и коли за спешна помощ имаше и конфликти сред ултрасите и полицията, както и доста хвърлени бомбички, факли, димки и разнообразни предмети.

Двубоят беше много забавен, а Адам Наги откри резултата в 10-та минута, откакто огромната звезда на унгарците Собослай центрира от фаул, а Наги засече с глава за 1:0.

В 24-та минута националите изравниха, откакто Спас Делев получи пас в пеналта и не сгреши за 1:1. 

Драматичната среща продължи и с червен картон в 35-та минута за националите ни. Валентин Антов направи фаул и получи втори жълт картон и България остана с 10 индивида.

Съвсем малко по-късно Илия Груев получи пряк червен картон и България можеше да остане 9 играчи, след като Ендре Ботка се откъсна и Груев го фаулира. След обзор с ВАР обаче се видя, че Груев не е финален в отбрана и аленият картон беше анулиран, а националите останаха с 10 индивида. 

В 56-ата минута Милош Керкез беше изпъден от игра с червен картон, откакто се вряза жестоко в краката на Алекс Петков пред българската врата. Така паритета беше възобновен и двата тима бяха с по 10 индивида.

В 78-та минута Кирил Десподов беше спънат в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана точно Деспосов, който не остави шансове на Дибуш за 2:1 и цялостен поврат за България! 

Унгарците бяха притиснати до стената и пробваха да изравнят и на два пъти Собослай беше покрай това, само че Наумов го отчая.

В 7-та минута от добавеното време обаче Унгария въпреки всичко стигна до 2:2. Алекс Петков си вкара автогол. 

Така Унгария се класира за Евро 2024, а България остана без победа досега в последната една година.

 

С равенството България събра 3 точки, само че остава на последното място в групата, Унгария събра 15 точки и е водач в групата и се класира към този момент и на процедура за Европейското. Сърбия е на второто място с 13, а трети са Черна гора с 8 точки, а на 4-то място е Литва с 6 точки.

За националите следва още един мач за края на годината против Сърбия, който ще се играе на 19 ноември от 16:00ч. 

България: Даниел Наумов, Виктор Попов, Валентин Антов, Алекс Петков, Антон Недялков, Илия Груев, Ивайло Чочев, Кирил Десподов, Филип Кръстев, Спас Делев, Мартин Минчев.

Унгария: Денес Дибуш, Ендре Ботка, Адам Ланг, Атила Шалай, Лоик Него, Адам Наги, Доминик Собослай, Калъм Стайлс, Милош Керкез, Мартин Адам, Кевин Чобот
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР