България има шансове да получи дерогация (отлагане на влизането в

...
България има шансове да получи дерогация (отлагане на влизането в
Коментари Харесай

Димов: България има шансове да отложи по-строгите еконорми за ТЕЦ


България има шансове да получи дерогация (отлагане на влизането в сила) на по-строгите европейски правила за нездравословните излъчвания от огромните горивни съоръжения. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила на кръгла маса в Стара Загора за бъдещето на ТЕЦ-овете.

Той уточни, че страната ни може да се възползва преди всичко от това, че директивата позволява централите, които няма да могат да покрият нормата за серни диоксиди да могат да получат дерогация.

Освен това топлоцентралите би трябвало да потвърдят с ясни планове, че разноските за осъществяване на по-строгите правила са по-големи от предстоящите изгоди за околната среда. Трето изискване е да се обоснове, че географското състояние на централите е такова, че се употребяват мести въглища. И още – всяка централа би трябвало да подсигурява, че екологичните условия в района на активността й няма да бъдат влошени.

Министър Димов предизвести, че с цел да получим дерогациая е належащо централите да стартират незабавно да работят по осъществяване на тези условия. Трябва да знаем, че в случай че допуснем неточност, няма да получим позитивен резултат, безапелационен беше министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР