България има потенциал да привлече повече американски туристи, според посланика

...
България има потенциал да привлече повече американски туристи, според посланика
Коментари Харесай

Министерството на туризма разширява пазарите с нова маркетингова стратегия

България има капацитет да притегли повече американски туристи, съгласно посланика на Съединени американски щати в България Н. Пр. Кенет Мертен и министъра на туризма Зарица Динкова които организираха работна среща. Според Динкова страната ни може да предложи доста културни и естествени забележителности, които да провокират интереса на американските туристи. По думите й в България към момента има недокоснати места, които би трябвало да бъдат показани и непокътнати.

Тя сподели още Екипът на Министерството на туризма обмисля нова маркетингова тактика, която ще бъде ориентирана включително и към разширение на пазарите.

Зарица Динкова уточни също, че Съединени американски щати е перспективен и мечтан туристически сътрудник и пазар за България. През 2019 година, преди пандемията от COVID-19, над 104 000 американски туристи са пътували до страната ни. За първите 5 месеца на 2023 година, броят на жителите на Съединени американски щати, посетили страната ни, е 30 469, което е растеж от 41% по отношение на същия интервал през 2022 година

Комбинираните туристически артикули имат огромен капацитет, защото обичайно американските туристи избират да съчетават визити на допустимо най-вече туристически обекти с едно пътешестване. В този смисъл, комбинирането на главните летни и зимни туристически артикули с благоприятни условия за балнео и СПА туризъм, както и визити на културно-исторически забележителности, би бил все по-значим фактор при образуването на желанията към страната ни от американските туристи, добави Динкова. Тя предложи България да бъде показана като дестинация на американския пазар или B2B конгрес през идната година, в случай че това съставлява интерес за американския пазар.

Зарица Динкова съобщи също, че развиването на туристически бранш е народен приоритет. По данни на WTTC (Световния съвет по пътувания и туризъм) предходната година приносът на бранша на пътуванията и туризма нараства с 25% до 10 милиарда лв., което съставлява 6,5% от стопанската система на България, скъсявайки разликата с най-високата стойност, регистрирана през 2019 година - 9,9% от стопанската система.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР