Потоп се изля над Плевен, пише Нова телевизия. Бурята е

...
Потоп се изля над Плевен, пише Нова телевизия. Бурята е
Коментари Харесай

Буря и градушка наводниха Плевен

Потоп се изля над Плевен, написа Нова телевизия. Бурята е почнала малко след 20 ч., а улиците са се трансформирали в реки. Стихията удари и други градове в страната, измежду които София, Лом, Козлодуй, Асеновград, Самоков, Ботевград и Разград.
Прочетете още
Бурята е била съпроводена от мощен вятър. Голяма част от Плевен е без ток. Над 70 са постъпилите сигнали на незабавния телефон 112 за проблеми вследствие на падналата мощна градушка. Те са за наводнени приземни етажи, изби и срутване на земна маса. Всички сигнали се препращат към противопожарната работа, с цел да се предприеме отводняване.

Има закъсали коли в ниските точки на града – измежду тях на Кооперативния пазар, посока ж.к. „ Сторгозия “, региона на цех „ Мизия “. По време на бурята е спряно придвижването на тролейбусите поради сигурността на пасажерите и водачите. Няма нанесени вреди по контактната мрежа.

По думите на регионалния шеф на Плевен Николай Абрашев обстановката е овладяна. Пред NOVA той разкри, че в града е образуван ексклузивен щаб. Абрашев увери, че няма бедстващи хора. Отводняват се голям брой здания, измежду които и тази на регионалната администрация. По градоносния облак са изстреляни над 200 ракети, акцентира той.

Дърво е паднало на пътя Плевен - София, на изхода от града. То е отстранено. Мълния пък е провокирала пожар в административна постройка на територията на някогашния циментов цех.

Заради наводненията при Кооперативния пазар и хранителен хипермаркет в този регион секторът там е затворен за придвижване. Това прави невероятно придвижването на тролеите към ж.к. „ Сторгозия “. Тролейбусите с номера 5 и 6 в посока ж.к. „ Дружба “ се движат обикновено към този миг, осведоми инж. Несторов.

Кметът на Община Плевен доктор Валентин Христов е издал заповед всички почистващи компании да стартират в утринните часове разчистване на града, откакто водата се оттече.

По информация от плевенския филиал на Национален институт по метеорология и хидрология в Плевен преваляванията, паднали над града, са към 38 литра на кв.м за близо 40 минути, което е доста натоварен дъжд.

Поройният дъжд аргументи вреди и в павелбанското село Скобелево. Има наводнени къщи, заяви кметът на общината Иса Бесоолу.

Веднага е призован спешен щаб и е мобилизирана техника, като обстановката е овладяна. Няма заплаха за популацията. Заради гръмотевичната стихия за малко Павел баня и селата в съседство са останали без електричество.

В сряда следобяд пороен дъжд с гръмотевици се изсипа и в София. Той бе съпроводен с градушка с размерите на грахово зърно. В квартал " Хаджи Димитър " е имало и наводняване на един от булевардите.

Снимка: Pleven Now
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР