България има първи златен медал на провеждащия се в Белград

...
България има първи златен медал на провеждащия се в Белград
Коментари Харесай

България има първо злато на Световната купа по борба

България има първи златен орден на провеждащия се в Белград шампионат за Световната купа по битка. Юлияна Янева победи във финала на категория до 72 кг. туркинята Бусе Тусун с 5:2. Янева е световна и европейска вицешампонка за девойки.

Това бе второ отличие за страната ни на надпреварата в сръбската столица, провеждащо се вместо международното състезание, което трябваше да е също в Белград, на същите дати. Шампионатът обаче не се организира, защото не бе изпълнено изискването 70% от членовете на международната федерация (UWW) да заявят присъединяване. Сред отказалите се, най-много поради пандемията от COVID-19, бяха световни сили като Съединени американски щати и Япония. В последна сметка UWW взе решение да направи шампионат за Световната купа.

Освен купата на Юлияна Янева, България има и бронзов орден - на Миглена Селишка, която спечели безапелационно с 13:2 против Евин Демирхан от Турция в разногласието за третото място в категория до 50 кг.

Днес късмет за бронз имат Мими Христова (65 кг) и София Георгиева (68 кг), които ще имат битки против рускини - надлежно Мария Кузнецова и Ханъм Велиева. От днес започва и конкуренцията при мъжете в свободния жанр. Микяй Наим (до 57 кг) започва със Стеван Мичич (Сърбия). В категория до 74 кг Али Умарпашаев ще има за първи съперник французина Чарлз Афа. При най-тежките (до 125 кг) дебютантът Ислам Азизов излиза срещу украинеца Олексанър Коценивнски.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР