България има нужда от стабилен ловен отрасъл. Това заяви министърът

...
България има нужда от стабилен ловен отрасъл. Това заяви министърът
Коментари Харесай

Министър Бозуков: България има нужда от стабилен ловен отрасъл

България има потребност от постоянен ловджийски бранш. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите проф. доктор Христо Бозуков при откриването на Общото отчетно-изборно заседание на Националното ловно-рибарско съдружие „ Съюз на ловците и рибарите в България ", което се организира през днешния ден в София. Той посочи, че това може да бъде реализирано с актуализация на законовата рамка, съответстваща на условията на социално-икономическата обстановка и актуалните ловни практики.
„ Подкрепата и партньорството сред сдружението и Министерството на земеделието, храните и горите води до целенасочена политика в бранша ", акцентира земеделският министър.

По думите му, отговорността за опазването и развиването на дивечовите популации е обща и би трябвало да бъде предадена на идващите генерации. Министър Бозуков бе безапелационен, че това може да бъде реализирано само в случай че бъдат обединени напъните на всички участници в процеса.
Той поздрави членовете на сдружението и акцентира, че провокациите, свързани със стопанисването на дивеча в днешните условия са доста. Именно по тази причина мненията, мнения и концепциите им са извънредно значими.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР