България има нов национален рекорд за трофей от сръндак. Оценката

...
България има нов национален рекорд за трофей от сръндак. Оценката
Коментари Харесай

България има нов национален рекорд за трофей от сръндак! Въпреки това, тъжно е!

България има нов народен връх за трофей от сръндак. Оценката е сложена по време на Световното ловно ревю " В едно с природата ", което се организира през предходната година в Будапеща. Комисията от Международния съвет по лова и запазване дивеча (CIC) оцени трофея, придобит през месец май 2020 година в ДЛС-Тервел, като специалистите дадоха оценка от 214,9 точки, което публично удостоверява, че България има нов народен връх. Досегашният трофей при сръндак е със 191 точки по CIC и е отстрелян през 2014 година в Къпиново /Велико Търново/.

Предварителната оценка в страната ни, за Гигантът от Тервел /така го нарекоха немски журналисти/, беше 232,12 точки, до момента в който комисията от CIC му даде с към 17 по-малко, главно поради понижаване на тежестта на трофея, в резултат на изсъхване през месеците след отстрела.

Знаехме резултата още по време на ревюто, само че изчакахме комисията да го разгласи публично, тъй като по този начин е правилно, изясни шефът на ДЛС-Тервел инж. Георги Ботев. Получената оценка за нас значи доста и е самопризнание за целия ни екип. Все отново дано не забравяме, че ние държим и националния връх за елен лопатар с оценка от 208,22 т. по системата на CIC и тегло 4,750 кг. Еленът беше отстрелян през 2016 година, от немския ловджия Вернер Аустерман. Хубавото в този момент е, че новият трофей остава в България, тъй като беше придобит от един от най-хубавите български ловци – Ярослав Дончев, разяснява инж. Ботев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР