България има много собствени проблеми в момента и трябва да

...
България има много собствени проблеми в момента и трябва да
Коментари Харесай

Димитър Бечев: Необходими са повече познания в предложения кабинет на ИТН относно външната ни политика



„ България има доста лични проблеми сега и би трябвало да се сформира ръководство, може би по тази причина и външната политика е оставена на втори проект от този проектокабинет “, разяснява в „ Преди всички “ Димитър Бечев, старши помощник към Атлантическия съвет във Вашингтон, Оксфордски учител, бил е шеф на софийското бюро Европейския съвет за външна политика по целите на Има Такъв Народ и за какво там липсват тематиките за Европейския съюз, връзките ни със Северна Македония, както и въобще за Балканите.

„ Това не ме учудва, само че в случай че тези хора вземат властта, ще би трябвало да се занимават и с външна политика. И значима част в тази политика са по какъв начин ще се развиват връзките ни с Македония , националният ни интерес би трябвало да е ясно посочен “, сподели още Бечев.

Относно грешката в, който явно обърква Преспанското съглашение с Договора за добросъседство и другарство с България, Бечев съобщи, че въпреки всичко би трябвало да имаме дълбочина и знания за връзките на България със Северна Македония, в тази ситуация, а явно такива знания няма.

По думите му даже да не намерим общ език с Македония за предишното, тряба да най-малко да търсим разговор и по тематиките от сегашното и бъдещето, каквито са инфраструккурната съгласуваност, които не са противоречиви.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР