България и Унгария ще играят пред празни трибуни тази вечер

...
България и Унгария ще играят пред празни трибуни тази вечер
Коментари Харесай

Няма треньор и играч в света, които да искат да играят на празни трибуни

България и Унгария ще играят пред празни трибуни довечера от 19 часа на ст.  " Васил Левски " в подготовка за Евро 2024. 

Мачът, трансформирал се към този момент в международна екзотика, защото БФС провокира затварянето на стадиона след митарства из цяла България поради нежелателен митинг, е от голяма важност за гостите. Дори единствено тъждество ги класира на шампионата в Германия, до момента в който селекцията ни пробва да приключи годината с победа.

В предходните дни обаче не се говореше за футбол, а къде ще се играе дуелът, по какъв начин се е стигнало до смяната и така нататък В резултат на целия фарс УЕФА върна срещата в центъра на София, а това вади " на терен " 1600 служители на реда поради деклариран публично фенски митинг.

В линка нагоре можете да видите къде е обособената охраняема зона, къде е отредено да изразят недоволството си ентусиастите, на кои улици и булеварди може да се стопира придвижването.

Възможно е в формалната ложа да се появи унгарският министър председател Виктор Орбан, само че тази информация на този стадий не е доказана публично. 

Вчера и двата тима направиха тренировки и дадоха конференции.
Илиян Илиев и Кирил Десподов: За никого не е прелестно да играе без аудитория
„ Както споделих и при представянето ми, играл съм за националния тим, би трябвало да опитам да оказа помощ в тази обстановка. Надявам се да съумея да го направя, бяха първите думи на Илиан Илиев. - Отборът би трябвало да добие повече самочувствие, което му липсваше в предходните мачове. За два-три дни е мъчно. Предвиждаме леки промени в системата, имаме положителни, надарени играчи, само че би трябвало да имаме убеденост. Когато нямаш убеденост, показваш мъчно уменията си. "
 Илиан Илиев. Снимка Българска телеграфна агенция
Илиев регистрира класата на новата звезда на " Ливърпул " Доминик Собослай, само че добави, че България не излиза единствено против него, противникът има добър отбор.

" Унгария не е единствено Доминик Собослай, те имат и други положителни играчи. Знаем, че имаха проблеми с контузени. Ако излезем и мислим единствено за Собослай, ще имаме проблем. Унгария е умел тим и има качествени футболисти, няма да се фокусираме единствено върху един състезател “, сподели още Илиан Илиев.

Селекционерът разяснява и празните трибуни:

„ Не е приятна обстановката - няма треньор в света, който да желае тимът му да играе без поддръжката на почитателите. Надявам се футболистите ми да защитят достойнството на България в този мач и да излезем почтено от този мач. От първия ден се стараехме да се абстрахирахме от обстановката със стадиона, упражняваха добре момчетата. В неприятна обстановка сме като показване и резултати. Да, щеше да е добре да има почитатели, да ни оказват помощ, против двата най-хубави тимове в групата играем. Обстановката в Бояна беше изолирана, това е добре “.

Илиан Илиев, който ще дебютира като народен селекционер довечера, разяснява и групата от футболисти за идните квалификации с Унгария и Сърбия.

„ Решихме да не вършим доста промени от това, което Младен Кръстаич е викал последно. За него това са били най-хубавите футболисти към дадения миг, не бягаме доста от това. Не очаквайте доста промени в състава. При предния треньор имаше доста текучество, значимо е да има опитни футболисти, които да оказват помощ в сложните моменти - факсимиле е, само че е истина. Няма да тръгнем да подмладяваме. Кристиан Димитров през вчерашния ден се контузи, няма да е разполагаем, лека е контузията. Анди Краев е осъден за първия мач “, сподели Илиан Илиев.
 Снимка Българска телеграфна агенция
Капитанът Кирил Десподов се изрече в същия дух.

„ Разбира се, че не е елементарно да се концентрираш в тази обстановка. Хубаво е, че в нашия тим сме спокойни, мислим единствено върху мача на следващия ден. Унгария е умел тим с положителни играчи. Надявам се да излезем от мача с високо вдигнати глави, рече той.

- Най-важното бе да се концентрираме за мача по какъв начин ще изглеждаме на следващия ден на терена. Няма футболист, който желае да играе на празни трибуни. Ние играем за България и би трябвало да излезем да играем с чест и достолепие. Отборът е спокоен, това мога да кажа. "
Марко Роси: България можеше да има 4-5 точки повече, нямаше шанс
Селекционерът на маджарите Марко Роси бе запитан за случката със затворения стадион, неяснотите до последно и позицията на Унгарската футболна асоциация против БФС.

" Досега не бях чел нищо и не желаех писанията в интернет да ми въздействат. Бях фокусиран напълно върху мача с България ", разяснява сбито той и тематиката не беше повдигната повече.
 Марко Роси. Снимка Българска телеграфна агенция
Той акцентира, че почита селекцията ни, без значение от лесната победа в Будапеща с 3:0 и последното й място в класирането.

" Проучихме нашия противник и видяхме, че макар че имат единствено две точки, те нямаха шанс в огромна част от мачовете. България играе добър футбол и можеше да има четири или пет точки повече. Уважаваме противника, само че желаеме да създадем последната крачка към задачата ни на следващия ден. Моя уязвимост е, че не мога да приготвя тим за тъждество. Ако обаче стигнем до такова, няма да рева ", съобщи селекционерът на Унгария.

Той изясни, че е проучвал Илиан Илиев от мачовете на " Черно море ".

" Няма да вършим огромни промени в стартовите 11, а в тактиката. Проучихме работата на Илиан Илиев в " Черно море " и знаем каква система употребява там. Разбира се, не знаем какво ще избра в националния тим, само че сме се подготвили за всичко. Познаваме всеки български национал, без изключения. Помня Кирил Десподов от " Каляри " и знам какъв брой добър футболист е, само че в този тим се отличава освен той ", рече той.

Защитникът Милош Керкез, част от британския " Борнемут ", добави, че огромният скандал към мястото на осъществяване на мача не е повлиял на унгарските национали. Те са се подготвяли да играят.

" Не сме толкоз обезпокоени от терена, той е добър и може да се играе. Излизаме на следващия ден и желаеме да спечелим. Аз съм добре, отпочинал и подготвен за игра. Подготвяхме се по този начин, все едно ще има мач. Не сме се съмнявали в това. Има и наши почитатели, които видяхме на летището. Искаме на следващия ден да спечелим за тях, макар че няма да могат да следят мача от трибуните ", съобщи Керкез.
Димитър Бербатов: Промяната е неизбежна, само че експанзията не оказва помощ
Вчера Димитър Бербатов излезе с послание, в което прикани недоволните ентусиасти да изразят митинга си спокойно - без нарушение на закона, вълнения, расизъм и т.н. 

То гласи следното:

" Здравейте, другари! След като станахме очевидци всички ние на безумните дейности и решения от страна на Българския футболен съюз в последните дни, мачът на националния тим е още веднъж на “Васил Левски ”. Разбира се, целият свят ни се смее. И това леке, което тези родни управници на нашия футбол лепнаха на всички нас, едва ли в миналото ще бъде изтрито. 

Въпреки това аз се веселя, че след две години и половина, в които аз и моят екип намерено протестираме и се борим против това ръководство на българския футбол, от ден на ден и повече хора намерено демонстрират несъгласието си и неодобрението си против тези ръководители, и това ще кулминира в един изцяло оневинен митинг на следващия ден пред Националния стадион. 

Затова приканвам всички, които ще бъдат там: въздържайте се от крайни дейности и експанзия, разбирам огорчението ви и че чашата е преляла, само че не допускайте каквито и да било прояви на принуждение, расистки или други нецивилизовани апели. Всичко това е непознато на футбола, който желаеме да имаме. Промяната е неизбежна, само че експанзията не оказва помощ. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР