България и Турция на практика показват как се пази границата

...
България и Турция на практика показват как се пази границата
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: България и Турция показват как се пази границата на ЕС

България и Турция на процедура демонстрират по какъв начин се пази границата на Европейски Съюз. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на 11-ия летен университет на МГЕРБ под мотото „ Само истината, НЕ на подправените вести “ в к.к. „ Св. Св. Константин и Елена “.

„ Натискът изключително през летните месеци е огромен. Огромни старания коства това на страната, на мен самия. Виждате по какъв начин цели страни с мощна стопанска система се тресат, провокират се катаклизми, каквито в никакъв случай не сме очаквали. Затова България може да бъде модел. Веднъж със запазването правата на индивида, което постоянно сме извеждали в фетиш. Втори път с изнесени центрове отвън Европейски Съюз посредством съглашение, каквото след срещата във Варна сред Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер и президента Ердоган, със глобата на Европейския Съвет, сподели, че едно извънредно работещо съглашение. Само през днешния ден имаме над 150 мигранти, които от Гърция и Турция са арестувани от нашите славни граничари и военни “, разяснява Борисов и добави, че надлежно не са позволени да влязат на територията на страната.

„При координираните ни дейности с Турция, с Гърция имаме и съглашение, са върнати там. Единствената страна в Европейски Съюз. Сиреч, може“, съобщи министър председателят.



Във Виена в петък на срещата на ЕНП България ще бъде показана като модел, сподели още Борисов. „ Неслучайно Манфред Вебер ни има вяра. Накарах го да пристигна, да снима, да гледа, да пипа това, което вижда. Да види, че Черно море е тъкмо толкоз топло, проходимо, красиво, както и Средиземно море или Бяло море. Толкова туристи има и тук. Всички сме очевидци по какъв начин по плажовете на Испания безусловно все едно вършат военни учения. Пристигат лодките и бягат всред кърпите на хората. За Италия да не приказваме, за нашите съседи, само че ние просто показахме по какъв начин става. Много старания, доста воля, доста труд, доста вложения. Разбира се, за разлика от други сътрудници в Европа, ние сме признателни за солидарността, която Европейски Съюз посредством Европейска комисия в лицето на 320 млн. лева, които още не можем да ги похарчим, тъй като текат публичните поръчки, само че в този момент към този момент виждате стотици нови джипове, термокамери, съоръжение, подкрепят нашите чиновници, които обезпечават тази активност. Водихме го и на най-голямото в Европа контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и „ Капъкуле “, разяснява Борисов.

Според него сходно има несъмнено сред Мексико и Щатите някъде. „ Над 15 000 автомобила се обработват. Гастарбайтерите от Германия минават през България. Над 1500 ТИР-а на денонощие. Може да си визиите. Инфраструктурата ни отесня. Българите не помнят бързо от „ Тракия “ и „ Марица “ да видят какво е било. Така и стана, само че крещя: „ Нека да им е комфортно “. Това е един освен триумф за спокойствието на българите, само че и модел по какъв начин би трябвало да работи Европа. Затова разбирам егоизма на доста от сътрудниците, тъй като Гърция е в Шенген, само че когато България, Сърбия, Македония не са в Шенген, по суша, в случай че при друго държавно управление, което не може да се оправя, дойдат мигранти, до Амстердам няма какво да ги спре “, добави министър председателят. „ Въздухът и водата, морските и въздушните граници, просто сте длъжни да ни приемете. То не за друго, чисто като политическа оценка. Всякакви други измислици, мониторингов механизъм, еди какво си, това няма нищо общо едното с другото. И по линия на американските служби, и на европейските България се оправя най-добре с границите в Европа. Затова във Виена в петък на срещата на ЕНП България ще бъде показана като модел “, сподели още Бойко Борисов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР