България и Турция имат потенциала да се превърнат в производствена

...
България и Турция имат потенциала да се превърнат в производствена
Коментари Харесай

Посланикът на Анкара у нас: България и Турция имат потенциала да се превърнат в производствена база на ЕС в новия период на преход


България и Турция имат капацитета да се трансфорат в индустриална база на Европейски Съюз в новия интервал на преход, сподели посланикът на Турция в България Айлин Секизкьок при разкриване на турско–български стопански конгрес „ Възможности за стабилно комерсиално – икономическо съдействие в прехода към зелена стопанска система “, който се организира за пръв път в Банско.

По думите на Секизкьок мощният индустриален опит и качествата на Турция, капацитетът на работната мощ, която има, участието на България в Европейския съюз, логистичните преимущества и преференциалните капиталови благоприятни условия оферират тази опция. „ Сега е времето да се основат нови бизнес модели и динамични представители на частния бранш на двете страни, като се вземе програмата за зелена стопанска система и „ зелената договорка “ на Европейски Съюз. ", уточни тя, представена от Българска телеграфна агенция.

Времето и тематиката на срещата са изключително подобаващи, а Турция и България, като две дейни елементи на международната стопанска система, би трябвало да бъдат в крайник с условията на зелената промяна, на зелената стопанска система, сподели още посланикът на Турция у нас. При разкриване на форума тя уточни, че възобновимите енергийни източници ще бъдат отпред на дневния ред в развой на прекрояване на международната енергийна архитектура, която е отворила нова страница след събитията в Украйна.

Айлин Секизкьок сподели още, че в границите на тази нова динамичност би трябвало да се правят оценка двустранните стопански връзки с България, като уточни страната като един от най-важните сътрудници във връзка с търговията, само че и в подтекста на вложенията във връзка със „ зелената договорка “.

„ Имайки поради, че осъществяваме 31 % от износа си с превоз по суша, повече от 40 % за страните от Европейски Съюз, и непрекъснато възходящия размер на износа, не мога да мина без да загатна нашите гранични пунктове, които са сърцето на българско-турските търговско-икономически връзки. “, сподели Секизкьок.

„ Заедно с българското държавно управление преодоляхме казуса в пункта „ Капитан Андреево “, където имаше съществени тапи и очакване до 170 часа за камиони. Преодоляхме този миг, само че това не би трябвало да ни подвежда, тъй като, в случай че не бъдат подхванати институционални и структурни стъпки, ние ще продължаваме, за жалост, да прекарваме дните, и дори нощите си, в търсене и гонене на решения на ежедневните спешни обстановки. “, сподели още посланикът на Турция в България.

Турско-българския стопански конгрес в Банско се провежда от Българско-турската търговско-индустриална камара, Посолството на Република Турция в София, България, Българска търговско-промишлена палата, Българска организация за вложения, Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинни предприятия в България.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР