България и Турция имат отлично сътрудничество в борбата срещу тероризма,

...
България и Турция имат отлично сътрудничество в борбата срещу тероризма,
Коментари Харесай

Хасан Улусой: България екстрадира член на ПКК в Турция

България и Турция имат чудесно съдействие в битката против тероризма, което се надявам да продължи и в бъдеще, неотдавна даже беше екстрадиран представител на терористичната организация ПКК. Това съобщи турският дипломат у нас Негово превъзходителство доктор Хасан Улусой.

„ Сътрудничеството ни със София в битката против тероризма е доста положително и то се случва съгласно интернационалните закони и двустранните правила. То се реализира посредством съществуващи организации като Интерпол, посредством правосъдни решения и други Даже наскоро имахме случай на екстрадиран на терористичната организация ПКК и всичко това се случва напълно законообразно и по разпоредбите “, сподели посланикът, отговаряйки на въпрос на БГНЕС дали има екстрадирани от България обвинени за терористична активност.

Турският дипломат даде конференция за българските публицисти по отношение на третата годишнина от неуспелия прелом против ръководството на Реджеп Тайип Ердоган, осъществен на 15 юли 2016 година

Посланик Улусой акцентира, че за миналите три години турските управляващи са съумели да разгромят по този начин наречената „ паралелна страна “, основана от духовника Фетхуаллах Гюлен и неговите почитатели. Представителите на ФЕТО към този момент са извадени от всички управнически структури, само че организацията продължава да работи в чужбина, откъдето се пробва да се показа като „ жертва “.

„ Борбата със структурите на организацията в чужбина е измежду най-важните цели на турското министерство на външните работи “, означи високопоставеният посланик.

Посланик Улусой съобщи, че в доста страни ФЕТО е приета за терористична организация. През последните години са екстрадирани над 100 участници в неуспелия пуч или терористи от 23 страни в целия свят.

„ Международната общественост последователно осъзнава, че ФЕТО не е обществено придвижване, което се занимава с обучение и щедрост, обратно на метода, по който се пробват да се показа, а по-скоро подла организация с политически и стопански упоритости. Сред публичното мнение в чужбина се оформи ясно схващане за същинския темперамент на тази организация “, съобщи посланикът и добави: „ Редица страни и интернационалните организации оповестиха ФЕТО за терористична организация “.

Посланик Улусой уточни, че в 36 страни активността и просветителните институции, свързани с ФЕТО бяха прекъснати. На уточняващ въпрос на БГНЕС дали просветителни институции има и у нас, турският посланик съобщи: „ Фетхуаллистката организация има структури в доста страни по света, това не се е случило поради зловредни планове, а е станало посредством увещание. В предишното те излизаха на напред във времето с благотворителни и просветителни организации, предоставяха най-хубавите вероятни материали за страната, развиваха комерсиална активност. Там, където го правеха, хората си споделяха – ето ще развиваме още по-добре връзките си с Турция. Това, което съставлява заплаха в учебните заведения е, че въпреки те да са съобразени със съответните просветителни стратегии на тези страни, ние не знаем какво се налива в мозъците на тези възпитаници. Децата стартират да се образоват там още от нежна възраст, биват индоктринирана, мозъците им се промиват и това съставлява заплаха “.

Посланик Улусой съобщи, че в над 50 страни учебните заведения на ФЕТО са или затворени, или трансферирани. „ В този подтекст имаме и съдействие и контакти с българските управляващи. Но както споделих от законодателна позиция всичко може да е обикновено, само че по какъв метод се трансформира съзнанието на тези деца в учебните заведения е тематика, на която би трябвало да се обърне внимание “, предизвести той. „ Имаме добър разговор с българските управляващи основан на двустранното схващане и всичко се прави съгласно законите на България “, заключи посланикът. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР