България и Северна Македония завършиха наравно 1:1 в първи мач

...
България и Северна Македония завършиха наравно 1:1 в първи мач
Коментари Харесай

България започна с равенство участието си в Лигата на нациите

България и Северна Македония приключиха наедно 1:1 в първи мач от Лига С, група 2 на Лигата на нациите. На стадион „ Хювефарма Арена “ в Разград македонците бяха по-дейни, само че нашите можеха да стигнат до цялостния комплект точки в самия край, когато основният арбитър анулира първичното си решение за дузпа след интервенция на Системата за видеоповторение (ВАР) .
Десподов (д) момент преди да означи гола за България.
Пред към 6000 фенове в дома на българския първенец Лудогорец и пред погледите на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и техническия шеф Георги Иванов, гостуващият състав стартира по-активно срещата и опита няколко бързи офанзиви към вратата, защитавана от капитана на „ лъвовете “ Николай Михайлов. Той и отбраната пред него обаче бяха на своите места. 13-та минута се оказа съдбовна за македонците, които инкасираха попадение при първата по-сериозна опция за нашия отбор. Кирил Десподов разигра чудесно с Тодор Неделев, който с фирмен пас го изведе зад тила на защитата на гостите и нападателят на Лудогорец преодоля стража на Северна Македония Столе Димитриевски.

До края на полувремето възпитаниците на Благоя Милевски продължиха да натискат „ трикольорите “, само че без резултат. На почивката селекционерът на родните национали Ясен Петров размени Атанас Илиев с Георги Минчев. Малко по-късно обаче македонците закономерно се добраха до изравнителен гол след удар, който рикошира и излъга Михайлов – създател на попадението бе Милан Ристовски. Картината на терена не се промени изключително, само че въпреки всичко Северна Македония понамали оборотите в края. Именно тогава, в добавеното време на срещата, България можеше да стигне до триумф, откакто основният рефер Жереми Пиняр от Франция отсъди в началото дузпа за игра с ръка на състезател на гостите след удар на резервата Мартин Минчев. Пиняр обаче отиде до монитора, с цел да преразгледа ситуацията и в последна сметка анулира решението за единадесетметров углавен удар, откакто повторенията ясно демонстрираха, че ръката на футболиста на македонците е до тялото.

До края не паднаха голове и по този начин българите стартираха с тъждество в първия си дуел от новото издание на Лигата на нациите. В различен мач от групата Грузия се оправи изрично с Гибралтар след 4:0 вкъщи. В идващия си мач България приме аименно на грузинците в неделя, 5 юни, от 21:45 часа българско време още веднъж на „ Хювефарма Арена “ в Разград. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР