България и Румъния планират съвместно правителствено заседание в София по

...
България и Румъния планират съвместно правителствено заседание в София по
Коментари Харесай

Правителствата на България и Румъния ще заседават заедно |

България и Румъния възнамеряват взаимно държавно съвещание в София по покана на българския министър председател Кирил Петков.

То ще се организира през септември или октомври.

Петков е отправил поканата към румънския си сътрудник Николае Чука в телефонен диалог нощес и тя е била призната, оповестяват държавните пресслужби на двете страни.

Сред акцентите в диалога са били още приносът на планове като предстоящ нов мост на р. Дунав и драгирането на плавателния път по реката. Българският и румънският министър председатели са разискали настоящи тематики от европейския дневен ред, опциите за двустранно съдействие по линия на Зелената договорка и националните проекти за възобновяване и резистентност, актуалната обстановка със сигурността в района, в Източна Украйна и Черно море.

" Премиерът Николае-Йонел Чука сложи въпроса за отвесния кулоар, реализиран посредством газовия интерконектор Гърция-България, който има основна роля в плана БРУА (България-Румъния-Унгария-Австрия). Българската страна акцентира целта, който придава на този интерконектор ", се показва в румънското известие.

Двамата министър председатели са се договорили преди взаимното държавно съвещание министър председателят Петков да посети Букурещ, заедно с министрите на превоза и енергетиката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР