България и Мексико си размениха по една победа в първия

...
България и Мексико си размениха по една победа в първия
Коментари Харесай

България и Мексико поделиха първия ден за Купа "Дейвис"

България и Мексико си размениха по една победа в първия ден на мача в София от Световна група II на шампионата за Купа " Дейвис " - международното състезание по тенис за мъжки тимове под егидата на интернационалната федерация (ITF). В откриващия сингъл от дуела в столичната зала " София " първата ракета в състава ни Димитър Кузманов (№268 в света) разгроми втория избор в отбора на гостите Луис Патиньо (№983) с 6:1, 6:1 единствено за 47 минути.

Разликата в класите сред двамата беше толкоз огромна, че мексиканецът завоюва единствено 21 точки в цялата среща, от които едвам 14 на собствен сервис. Кузманов направи 4 аса и 2 двойни неточности и избави единствената точка за пробив, която се откри пред съперника му, като в същото време осъществя 5 от 8 брейкбола.

27-годишният пловдивчанин излезе на корта, макар че два часа преди началото на мача загуби татко си Савко Кузманов, умрял ненадейно на 57-годишна възраст. До последно съществуваше възможност Мико да бъде заменен от Александър Лазаров.

" Нямаше метод да не играя в този дуел. Аз съм експерт и трябваше да си свърша работата. Надявам се, че я свърших добре - разяснява минути след края на срещата Кузманов пред " Нова спорт ". - В момента доста страсти бушуват в мен. Надявам се тази победа да вдъхне убеденост на момчетата и да продължим по този начин. Мачът е дълъг и едвам в този момент стартира. "

Във втория сингъл от първия ден един против различен се изправиха първата ракета на Мексико Херардо Лопес Виясеньор (№560 в ранглистата) и вторият избор в нашия отбор Адриан Андреев (№382). 19-годишният българин взе първия сет, само че позволи поврат и отстъпи с 6:3, 1:6, 2:6 след 1:44 ч.

В началото на II сет в зала " София " се появи министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който догледа дуела от трибуните. Заради противоепидемичните ограничения в ролята на аудитория влязоха единствено формалните лица и публицистите, които въпреки всичко съумяха да основат подобаваща атмосфера за обичайно прочувствения шампионат.

" И двамата играхме доста мощно и нападателно. Някои неточности от моя страна се оказаха решаващи най-после. Ще продължим да се борим и на следващия ден ще дадем 120% от себе си, с цел да успеем да спечелим този мач ", разяснява Андреев след провалянето, изравнило общия резултат на 1-1.

В състава на правещия своя дебют български капитан Теодор Бачев са записани още Александър Лазаров (№550),  Александър Донски (№600) и Габриел Донев (№914). Като двойка за утрешната среща на каре са декларирани Андреев и Лазаров, които би трябвало да излязат против Ханс Хах Вердуго (№133 на двойки) и Мигел-Анхел Рейес-Варела (№104 на двойки). За ответните мачове на сингъл незабавно по-късно са планувани Кузманов - Лопес Виясеньор и Андреев - Патиньо.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР