България и Катар ще си сътрудничат в областта на образованието,

...
България и Катар ще си сътрудничат в областта на образованието,
Коментари Харесай

Подписахме с Катар споразумение за сътрудничество в образованието и науката

България и Катар ще си сътрудничат в региона на образованието, научните проучвания и технологиите. Споразумение за това в Доха са подписали министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и неговият катарски сътрудник Мохамед Абдул Уахед Ал Хамади.

Споразумението, инициирано от Катар, планува обмяна на опит сред двете страни в региона на ръководството на учебните заведения, образованието и методите на преподаване, образователните стратегии и оценяването на достиженията на учениците и на учителите. Ще се предизвиква и съдействието сред катарските и българските университети.

Подписаният документ урежда благоприятни условия за съдействие в областта на магистърските и докторските стратегии. Ще се обменя още информация за нормативната уредба, регламентираща академичното признание на образованието, добито в чужбина, а също и информация по въпроси, свързани с оценяване на качеството и акредитацията във висшите учебни заведения.

По време на визитата на министър Красимир Вълчев в Доха той се е срещнал с българи, които живеят в Катар и работят в сферите на образованието, науката и спорта, оповестяват още от пресцентъра на просветното ни министерство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР