България и Грузия споделят обща амбиция за увеличаване на свързаността

...
България и Грузия споделят обща амбиция за увеличаване на свързаността
Коментари Харесай

Радев: С Грузия ще насърчим икономическия обмен и туризма в Черноморския регион

България и Грузия споделят обща упоритост за увеличение на свързаността в Черноморския район, която да насърчи икономическия продан, взаимните вложения и туризма. Това беше общата позиция на президентите на България и Грузия Румен Радев и Саломе Зурабишвили, които организираха среща през днешния ден във Варшава, оповестиха от прессекретариата на президентството.

Двамата участваха във възпоменателната гала в полската столица във връзка 80-годишнината от началото на Втората международна война.

Годишният стокообмен сред България и Грузия доближава 600 млн. $ и с развиването на транспортните, енергийни и цифрови коридори има капацитет да доближи 1 милиарда $ през идващите години, беше очебийно на срещата.

Двамата държавни глави показаха и общ блян за разкриване на директна въздушна линия, задълбочаване на двустранното партньорство в региона на науката, културата и образованието.

Президентът Радев акцентира, че страната ни поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Грузия и ще продължи да подкрепя напъните в границите на многостранните договаряния за подсилване на стабилността в района на Кавказ.

Българският държавен глава изрази и поддръжката си за европейската и евроатлантическата интеграция на Грузия и оцени високо дейното й присъединяване в границите на Източното партньорство с Европейски Съюз. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР