България и Чехия възнамеряват да поискат, подобно на Унгария и

...
България и Чехия възнамеряват да поискат, подобно на Унгария и
Коментари Харесай

И България и Чехия ще поискат изключение от ембаргото върху руския петрол


България и Чехия имат намерение да изискат, сходно на Унгария и Словакия, изключение при налагането на ембарго върху вноса на нефт от Русия, съобщи Франс прес, като се базира на неназовани дипломати и депутати от Европарламента.

Европейската комисия е съвсем подготвена с предлагането си за шести пакет от наказания против Москва, чиято цел е да понижи в допълнение военните благоприятни условия на Кремъл. Пакетът планува последователно преустановяване в границите на 6 до 8 месеца на закупуването на нефт от Русия, с изключение за Унгария и Словакия. Двете страни нямат изход на море и са изцяло подвластни от доставките по тръбопровода " Дружба ", които ще могат да продължат и през 2023 година, съгласно европейски представител.

" Замяната на съветския нефт ще отнеме няколко години, заради което ние настояваме за това изключение ", сподели словашкият министър на стопанската система Ричард Сулик пред организация ТАСР в понеделник.
Очаква се с сходни претекстове и България, и Чехия също да изискат дерогация, обясниха дипломати, осведомени за полемиките, извършени от Комисията при завършване на предлагането.

" Трябва да заобикаляме резултата на разводняване на глобите, защото всеки може да изиска изключение ", сподели европейски източник. " Ще би трябвало да намерим верните решения ".

Членовете на Еврокомисията би трябвало да одобряват предлагането на срещата си в Страсбург в коридорите на пленарната сесия на Парламента. След това той ще бъде обявен на посланиците на държавите-членки, които ще стартират да го изследват.

БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР