България гостува на Черна гора в пореден мач от квалификациите

...
България гостува на Черна гора в пореден мач от квалификациите
Коментари Харесай

България гостува на Черна гора в търсене на първа победа в евроквалификациите

България гостува на Черна гора в следващ мач от квалификациите за Евро 2024. Двубоят от група G на Градския стадион в Подгорица стартира в 19:00 часа българско време.

Националният ни тим не загря уместно за визитата си в черногорската столица, откакто отстъпи на Иран с 0:1 в контрола на стадион „ Христо Ботев “ в Пловдив. В четвъртък „ лъвовете “ не демонстрираха положително лице, като позволиха ранен гол, а по-късно, когато иранците се върнаха по-назад, по този начин и не сътвориха доста голови обстановки пред вратата на противника. Сега възпитаниците на Младен Кръстаич ще се опитат да реализират първи триумф в квалификационната си акция, откакто направиха две равенства с Литва и Сърбия и позволиха две провали – от Унгария и от Черна гора, с 0:1 в Разград.

„ Трикольорите “ ще са настроени за реванш и ще търсят изплуване от дъното на таблицата в групата. Нашият отбор се оказа на последното място след трагичното тъждество на Черна гора с Литва в Каунас. Литовците, които ни препънаха по-рано, стигнаха до точката след гол в 94-та минута. Черногорците, които ни победиха в края на март с попадение на Никола Кръстович, са с пет пункта от четири срещи, като триумф над литовците можеше да ги изравни на второто място със Сърбия, която отстъпи на Унгария в Белград.

Въпреки положителното показване над сърбите, когато „ плавите “ изравниха в самия край, България няма победа в формален мач от близо година – за последно нашите надделяха Северна Македония с 1:0 като посетител в мач от Лигата на нациите през септември 2022. Националите ни нямат победа в пет срещи с Черна гора – две загуби и три равенства, при голова разлика 4:2 в интерес на черногорците.

Добрата вест е, че в състава на " трикольорите " няма контузени състезатели след инспекцията с Иран и всички ще бъдат на линия за мача довечера.

" Нормално е да има турбуленция в представянето на тези млади момчета. Не би трябвало да повтаряме грешките, които допуснахме против Иран, най-много агресивността и концентрацията. Очаквам да покажем реакция и да играем по-добре. Ако излезем по метода, по който излязохме против Иран, няма смисъл въобще да излизаме на терена ", сподели Кръстаич на конференцията си преди мача.

Селекционерът на националния тим на Черна гора Миодраг Радулович съобщи, че неговата персонална цел е да класира страната за огромен конгрес и бе безапелационен, че триумф против " лъвовете " ще остави черногорците в битката за място на Евро 2024 макар неверната стъпка против Литва преди няколко дни.

" Вярвам в тима и считам, че заслужаваме повече. Целта ми е да отида на огромен конгрес като треньор на Черна гора. Ще се опитаме да бъдем по-добри през цялото време против България, да наложим нашия темп. Първият мач с България беше равносилен като показване, само че ние би трябвало да играем както през второто полувреме в Каунас. И имам вяра, че с три точки ще се върнем в битката за класиране ", съобщи треньорът на Черна гора.

Селекционерът показа още, че чака отборът на България да играе по-освободено в Подгорица.

" За българите е по-лесно, тъй като ще играят по-спокойно, по-освободено. Вижте, футболът е жив организъм, не се ръководи като дружество или някаква компания. Видяхте по какъв начин подкрепяха литовците своя народен тим. Резултатите им са надалеч по-лоши от поддръжката. Ние също би трябвало да покажем предпочитание и мотивация. Няма да се лутаме и се надявам реализаторските качества да са като в Литва ", приключи Миодраг Радулович.

Германска бригада ще управлява мача ни с Черна гора. Главен арбитър ще бъде Харм Озмерс, а помощници на рефера ще бъдат сънародниците му Роберт Кемптер и Доминик Шаал. Роберт Хартман е назначен за четвърти арбитър. На ВАР-а ще оперират Кристиан Дингерт и Рим Хюсеин.

Срещата Черна гора - България може да наблюдавате НА ЖИВО по Българска национална телевизия 1, Българска национална телевизия 3 и онлайн на bntsport.bg! Студийната ни стратегия стартира в 18:30 часа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР