България е закупила системи за опознаване свой-чужд за нуждите на

...
България е закупила системи за опознаване свой-чужд за нуждите на
Коментари Харесай

България е закупила системи за опознаване "свой-чужд" за армията

България е закупила системи за опознаване " свой-чужд " за потребностите на армията, заяви БНР. За договорката има удостоверение от Министерството на защитата, откакто преди месец за нея заяви профилирано чуждоезично издание.

Договорът обгръща рационализация на избран брой моноимпулсни радари, нужното мрежово и криптографско съоръжение и образование на операторския състав, осведомят от министерството. 

Това е станало посредством Комуникационно-информационната Агенция на НАТО, която е договорила системите с немски производител на радари. 

От Министерството не показват сума, по данни на профилираното издание за защита „ Дефенс поуст “ договорът e „ за милиони евро “. 

Българското военно ведомство напомня, че договорът е част от дейностите за рационализация на Българската войска. А инженери на немската компания към този момент са идвали в страната, с цел да създадат техническо проучване на инфраструктурата. Министерството напомня, че технологията на опознаване „ собствен непознат “ (IFF) дава опция на системите за ръководство на въздушното и морското пространство да разпознават националните и съюзните платформи на НАТО и съдружните сътрудници. 

Технологията усилва качествата на въоръжените сили за отбягване на другарски огън, показват от МО. Макар и от дълги години в НАТО, българските изтребители нямаха такава система за опознаване. Съобщението за пазаруването на системата „ свой-чужд “ идва на фона на предстоящите нови изтребители Ф-16.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР