България е третата най-добра европейска страна за работа на жените,

...
България е третата най-добра европейска страна за работа на жените,
Коментари Харесай

Бием Швеция по условия за работа на жените

България е третата най-хубава европейска страна за работа на дамите, демонстрира изследване, извършено от Reboot SEO Agency, за Международния ден на дамата, разкриващо най-хубавите и най-лошите страни в Европа, в които дамите могат да работят и да бъдат сполучливи.

Чрез оценяване на разнообразни фактори, които способстват за триумфа на дамите в работната мощ, Reboot сътвори показател, основан на точки, който дефинира кои европейски страни оферират най-хубави вероятности за дамите експерти. Според него страната ни събира 196,7 точки от общо 300 точки.

Нашият разбор откри, че България има един от най-хубавите пакети за майчинство в Европа и по тази причина получи съвършен резултат 100 от 100 в показателя за отпуск по майчинство, изясняват създателите на разбора. Страната разрешава на майките да вземат най-малко 58,6 седмици отмора (410 дни) - най-дългият най-малък отпуск по майчинство в света, и заплаща 90% от цялостната  заплата по време на отпуска.

Въпреки тези усъвършенствания България падна до 10-то място във връзка с икономическите благоприятни условия с 66,7 точки и се класира още по-ниско (21-во) за дамите в водачеството, където получава 30 точки показателя.

Според изследването Литва е най-хубавата страна за работещи дами в Европа с общо 220,1 точки от вероятни 300. Това не е изненадващо, че литовските дами процъфтяват на работното място, защото данните демонстрират, че страната е една от 10-те народи, които оферират най-хубавия  отпуск по майчинство (76,7 от 100). По отношение на икономическите благоприятни условия литовките се оправят извънредно добре, като се подреждат на трето място с Финландия и Швеция (86,7/100). Въпреки този прогрес, Литва приключи в средата на таблицата (14-то място) за дами в управителни функции, с резултат 56,7/100, което ни споделя, че тук към момента има работа.

Следваща на второ място е Финландия с общ общ брой от 206,7 точки от 300, 13,4 точки по-малко от Литва. Тя се класира общо на трето място по стопански благоприятни условия (86,7/100) дружно с Литва и Швеция. Страната също има доста висок резултат за дамите в категория водачество, като се класира на пето място, с резултат 86,7.
 istock istock
В 10-те най-хубави европейски страни за работа на дамите са още:
 
4-то място – Швеция (193,4 точки)
 
5-то място - Норвегия (190 точки)
 
6-то място – Испания (186,7 точки)
 
7-мо място – Естония (183,3 точки)
 
8-мо място – Англия и Франция (180 точки)
 
Следва на 10-то място Гърция (176,9/300). Въпреки че Гърция има висок резултат за отпуск по майчинство (21,1), поставяйки я на четвърто място, тя е изоставена от ниската оценка за стопански благоприятни условия (0,67), която я слага на 24/31.

В кои браншове наемат дами

На последно място е Турция с 66,7 точки от вероятни 300. Въпреки слабото си показване, страната изненадващо завоюва повече точки за дамите в водачеството (46,7/100), в сравнение с страни, обичайно известни с равенството, като Хърватия (23,3 точки) и Австрия (3,3 точки).
 
„ Общите резултати демонстрират, че има прочут прогрес във връзка с равенството сред половете на работното място в Европа. Литва, Финландия и България се класираха високо, което демонстрира, че има някои усъвършенствания. Въпреки това, разочароващите позиции на европейски страни като Германия и Дания удостоверяват, че напредъкът към равенството сред половете остава муден в Европа “, разяснява Наоми Ахарони, основен изпълнителен шеф и съосновател в Reboot SEO Agency.
 istock istock
Според нея, макар че е добре да се види прочут прогрес, дамите към момента са изправени пред голям брой провокации, когато става въпрос за тъждество сред половете на работното място, което включва освен разликата в заплащането, неналичието на лидерско посланичество, държавните тласъци и салдото сред професионалния и персоналния живот. Преобладаващите условия на пандемията COVID-19 безспорно ускориха тези провокации, като работещите майки поеха тежестта на следствията, добавя Ахарони.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР