България е отказала виза на Анна Боригина от Техническия комитет

...
България е отказала виза на Анна Боригина от Техническия комитет
Коментари Харесай

България не допуснала шефка на руските щанги в София

България е отказала виза на Анна Боригина от Техническия комитет на Руската федерация по повдигане на тежести за провеждащото се в София Европейско състезание. Това твърди генералният секретар на организацията Дмитрий Василенко пред ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Покрай шампионата в зала " Арена София ", Боригина е трябвало да взе участие в съвещание на Изпълкома на Европейската федерация по повдигане на тежести (ЕWF) дружно с Максим Агапитов, който е началник на съветската федерация. Той е влезнал в България, защото има многократна шенгенска виза. Докато на Боригина бил отхвърлен достъп " без пояснение ", твърди Василенко пред ТАСС. 

На въпросното съвещание на ИК на EWF е отказано връщане на щангистите от Русия и Беларус в надпревари под егидата й даже с безпристрастен статут - сходно на практиката в някои спортове. През месец май м.г. Международната федерация в щангите даде такова позволение на руснаци и беларуси, само че тогава те не останаха удовлетворени поради неутралния статут, определяйки решението като дискриминационно.

" Виждаме, че не престават нападателните политизирани дейности от страна на спортни функционери на интернационалните федерации, ориентирани към опазване на остарялата корумпирана система, развила се през последните десетилетия ", съобщи Агапитов след съвещанието в София, представен от ТАСС.

Той заяви за отхвърли на сънародниците му да бъде позволено още веднъж да подвигат на европейски надпревари.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР