България е на второ място в ЕС по невъзможност за

...
България е на второ място в ЕС по невъзможност за
Коментари Харесай

30% от българите не успяват да плащат сметките си навреме

България е на второ място в Европейски Съюз по неспособност за заплащане на комуналните услуги в точния момент. 30 % от сънародниците ни споделят, че не се оправят в точния момент със сметките, демонстрира годишно проучване на Европейски Съюз за приходите и изискванията на живот. Данните се отчитата въз основата на интервал от 12 месеца.
На първо място е Гърция – 36% от семействата не са способни да заплащат в точния момент сметките си през последните 12 месеца.
Доста след първите две места са Хърватия и Румъния - надлежно със 17,5% и 14%. За разлика от тях единствено 2 на 100 от фамилиите в Нидерландия, Чехия, Швеция и Австрия не се оправят с този тип финансови задължения.
Подобряването на изискванията на живот на хората и битката с бедността и общественото неравноправие е централна част в политиките на Европейския съюз. Независимо от това, към момента има семейства в Европейски Съюз, които имат компликации да свържат двата края. Почти 7% от семействата не са в положение да заплащат в точния момент комуналните си услуги (отопление, ток, газ, вода и т.н.) заради финансови усложнения, демонстрира новото проучване Евростат.
Този дял обаче като цяло понижава непрекъснато в Европейски Съюз - от над 10% от семействата през 2013 година
Сред семействата, сблъскващи се с компликации да заплащат комуналните си услуги в точния момент, се открояват тези с деца, които към момента са на грижите на родителите си. В Европейски Съюз малко под 14% от семействата, състоящи се от един възрастен със подвластни от него деца, се сблъскват с сходни компликации спрямо по-малко от 3% от семействата, състоящи се от двама възрастни (с най-малко един от тях на 65 или повече години). Сред семействата с двама или трима възрастни и подвластни деца този дял е към 11%.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР