България е на последно място по медийна грамотност в Европейския

...
България е на последно място по медийна грамотност в Европейския
Коментари Харесай

Клуб за деца-журналисти в София развива медийната им грамотност





България е на последно място по медийна просветеност в Европейския съюз . Според последното изследване на паневропейския показател на  водещи са страни като Финландия и Дания от 2017 до момента, Естония се изкачва,  България губи една позиция и към този момент е на 30-о място  – сред Сърбия и Турция.

„ Вече  20 години работя с деца и образование по публицистика, като от Сливен пристигнах в София “, концепцията е да се обзет повече деца, които да имат медийна просветеност ", сподели в предаването „ Хоризонт до обед “ Коста Чолаков, основател на " Клуб за деца-журналисти " за възпитаници в Дома на културата „ Лиляна Димитрова “ в на София. Той е и основателят на Клуб „ Радио “ в Сливен преди години.
Не ме учудва това място на България, тъй като у нас в учебно заведение не се приказва за медии , единствено в часа на класа се канализира всичко. Опитвал съм да проведа лекции за полезността и вредата на медиите, само че не е елементарно.

Давал съм им едни емблематичен образец за предаването „ Ку-ку “, което преди години на смешка разгласи, че има случай в „ АЕЦ Козлодуй “ и по какъв начин това се отрази на хората във връзка с вярата им в медиите.

В събота ще им покажа клип по какъв начин да отсяват подправената от същинската вест .

„ За мен е едно огромно премеждие и прелестно занятие в клуба, мога да науча някои неща от работата на журналиста “, уточни на собствен ред в предаването Божидар Власов, петокласник от НГДЕК. Той желае да стане състезателен коментатор и работата в клуба за него е доста потребна, с цел да научи по какъв начин се пишат новините.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР