България е изпратила на Брюксел финалната версия на Стратегическия план

...
България е изпратила на Брюксел финалната версия на Стратегическия план
Коментари Харесай

България прати финално на Брюксел плана за земеделие до 2027 г.

България е изпратила на Брюксел финалната версия на Стратегическия проект за развиване на зедемелието и селските региони за интервала 2023-2027 година В този интервал страната ни чака солидно финансиране по проекта в общ размер над 8 милиарда евро. Документът се предава след голям брой корекции и дългогодишна работа по него. Само през май месец тази година Европейска комисия прати 405 забележки по проекта, които в това време са били изчистени. 

" По интервенциите за Директни заплащания финансовият запас до 2027 година възлиза на 4 400 517 396 евро, а за вложения в селските региони са планувани 3 529 075 550 евро. В допълнение на това са планувани и специфични интервенции за лозаро-винарския бранш на стойност 98 935 535 евро и за „ Пчеларство “ 25 798 563 евро ", оповестяват от министерство на земеделието. Финалната версия на документа, изпратена на Европейска комисия, на тематичната група за установяване на селскостопанската политика. 

Самата нормативна рамка за правене на политиката в бранша на равнище Европейска комисия се забави.   " Първото законодателно предложение за новия модел на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз беше направено от Европейска комисия през 2018 година Основното законодателство беше дефинитивно признато през декември 2021 година, а вторичното такова – при започване на 2022 година МЗм организира 24 съвещания на тематичната работна група, отдадена на проекта, в допълнение на това се водиха тематични срещи както с български организации и подсектори, по този начин и с сътрудниците от Европейска комисия ", напомнят от земеделското министерство. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР