България е една от страните, които притежават възхитителна природа. В

...
България е една от страните, които притежават възхитителна природа. В
Коментари Харесай

Топ 5 на най-красивите места в България

България е една от страните, които имат възхитителна природа. В страната ни има от всичко – имаме величествени планини, имаме море с към момента диви и красиви плажове, имаме и китни градчета със страховит сексапил. В България има какво да правиш когато и да е на годината.

В страната ни също по този начин има огромно многообразие от услуги, атракции, естествени и исторически забележителност. Имаме и богата история, с която можем да се срещнем по-добре, в случай че пътуваме.

 Топ 5 на най-красивите места в България

Топ 5 на най-красивите места в България

1. Рилският манастир

 красиви места в България топ 5 най-красивите места в България

Той е прочут също като българския Йерусалим и в случай че не сте го посещавали, наложително би трябвало да го извършите час по-скоро. Това е изящен източноправославен манастир, който се намира в горите на Рила и е на по-малко от 2 часа път с кола от София. Манастира е кръстен на Свети Иван Рилски, който през 10-ти век е бил аскет и живеел в пещера наоколо до манастира. Това е един от най-значимите културни монументи за България, а също по този начин е включен в листата на Юнеско. Това е най-големият манастир в България и е издигнат в далечното минало през 927-941г. от Иван Рилски. През 1778г. манастирът „ Св. Иван Рилски “ става жертва на бурен пожар и е опожарен до основи. Когато пристъпите в двора, ще се изумите от съвършената естетика на изящните черно-бели арки, керемидените покриви и петте купола, извисяващи се до небето. Това място в действителност носи специфична сила, която те кара да се чувстваш в естетика със себе си и природата.

2. Белоградчишките скали

 красиви места в България топ 5 най-красивите места в България фотография: уикипедия

Белоградчишките скали са едно от естествените чудеса в България и част от най-хубавите места в България. Тези червеникави скални статуи в разнообразни странни форми се намират в северозападна България.

Повечето от тях наподобяват на животни или хора и има доста митове за другите фигури. Местните хора са развихрили въображението си през годините, създавайки многочислени митове за скалите въз основа на приликата им с животинските и човешките форми. Някои от по-известните са Близнаците, Ученичката, Овчарчето, Мечката, Конникът и Мадоната. Белоградчишките скали са включени в листата на обектите на ЮНЕСКО за международно завещание.

3. Крушунски водопади

 красиви места в България топ 5 най-красивите места в България фотография: уикипедия

Крушунските водопади са естествените явления в България. Всеки човек би трябвало да види това място! Водопадите не са толкоз огромни, само че са необикновено красиви.Поредицата от живописни водопади на река Пройновска е най-голямата травертинова каскада в страната. Основният водопад е висок към 20 метра и се стича по меки варовикови скали, след което се разделя на няколко по-малки каскади. Те образуват голям брой кръгли тераси и естествени басейни, цялостни с вода.

Каскадите са заобиколени от буйна растителност, която контрастира с яркия цвят на водата. По продължение на реката има туристическа пътека, водеща чак до пещерата Крушуна, където стартира Пройновска река. По маршрута има стълби и мостове, от които можете комфортно да наблюдавате каскадите, скалите и басейните.

4.Копривщица

 красиви места в България топ 5 най-красивите места в България фотография: пътеписаници

Намира се в Западна България на 110 километра от София, и 90 км. от Пловдив. Копривщица е ситуиран в планински район в живописна котловина по течението на река Тополница. Вървейки по тесните улички на града, ще се почувствате като че ли сте попаднали във великите времена, когато прабългарите безстрашно са се борили за своята независимост. В Копривщица ще откриете доста културни монументи, къщи- музеи и ще видите богати сбирки от старинни оръжия, аграрни сечива, носии, бижута и картини. Това е извънредно обаятелен град, запазил средновековните си постройки и носещ силата на едни от дълго време отминали времена.

5. Нос Емине

 красиви места в България топ 5 най-красивите места в България фотография: уикипедия

Уединено място до което се стига по неравна пътека, заобиколено от гори, граничещи с морски скали и станция на бреговата защита, тук няма диви нощи, единствено тишина.Нос Емине е ситуиран на брега на Черно море. Това в действителност е мястото, където Стара планина допира морето. Гледката е изключителна.

През Средновековието на нос Емине е имало цитадела, наречена Емона. Но в днешно време от нея са останали единствено някои руини.Наблизо се намира дребното и безшумно село Емона и красивият плаж Иракли.
Нос Емине е и крайната точка на известния европейски пешеходен маршрут Е3 „ Ком-Емине “. Това е едно от удивителните места на България.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР