България далеч няма толкова да губи от зелената сделка, колкото

...
България далеч няма толкова да губи от зелената сделка, колкото
Коментари Харесай

Весела Чернева: България може да спечели от зелената сделка

България надалеч няма толкоз да губи от зелената договорка, колкото наподобява. Напротив - има доста повече да завоюва ”, разяснява пред ТV+ и TV1 Весела Чернева, шеф на българския офис на Европейския съвет за външна политика.
Зелената договорка беше една от главните тематики, които тази седмица министър председателят Бойко Борисов разиска с ръководителите на Европейската комисия и на Европейския съвет Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел. След срещите Борисов назова зелената договорка " огромен проблем за България ".

" Ако българското държавно управление продължава да стои на тази мощно скептична позиция във връзка с зелената договорка на Брюксел, то ще се окаже на страната на Полша в един миг, в който аз не съм уверена, че това е българският интерес. Когато приказваме за Многогодишната финансова рамка, само че и за бъдещето на Европа, България да се озове в една група с Полша сигурно не е добре ", разяснява Чернева.

" Зелената договорка ще бъде методът, по който Европа ще премисли себе си стопански в идващите 20, 30 или 40 години. Този вид мислене липсва в България ", акцентира тя.

Припомняме, че водачите на Европейския съюз през декември предходната година реализираха съглашение да работят за нулеви чисти въглеродни излъчвания до 2050 година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР