България да предостави още военна помощ на Украйна, реши на

...
България да предостави още военна помощ на Украйна, реши на
Коментари Харесай

Приеха да дадем още стари ракети на Украйна, на ход са депутатите в пленарна зала

България да даде още военна помощ на Украйна, реши на изключително съвещание Комисията по защита в Народното събрание. Сред предоставяната помощ са и зенитни ракети и зенитни комплекси от запасите на българската войска, които са с отпаднала нужда.

Намеренията разумно провокираха неодобрение от стана на опозицията в лицето на Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ, които упрекнаха ръководещите в това, че заплашват отбранителните качества на България, а самото съвещание необяснимо било свикано в извънредно незабавен порядък - единствено два часа след внасянето на предлагането в деловодството.

Предложението е импортирано през днешния ден по обяд и е подписано от ГЕРБ, ПП/ДБ и Движение за права и свободи, като е подписано в това число и от водачите Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски.

Очаква се съответният лист да бъде подготвен през януари или февруари, като ще го изготви военното министерство. От ведомството твърдят - всичко, което ще се дава, е излишно, неизползваемо и даже страната би трябвало да даде пари за обезвреждането на това въоръжение.

В предлагането е записано още, че България ще изиска от съдружниците си разполагане на Противовъздушна отбрана и противокорабни ракетни системи, които да укрепят отбранителните ни качества.

Предвидено е и образование на украински военни, само че идвали у нас без въоръжение и техника, по четири роти годишно или общо 160 души.

Сега окончателното решение е в ръцете на депутатите в пленарна зала.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР