България да има демокрация по западноевропейски моделМного от българите биха

...
България да има демокрация по западноевропейски моделМного от българите биха
Коментари Харесай

Иван Костов: Инсталирането на мафията във властта започна още когато аз бях политик

България да има народна власт по западноевропейски модел

" Много от българите биха желали да бъдат отвлечени от Запада, да бъдем отдалечени от Русия и да бъдем доста по-силно интегрирани в Запада. В това отношение съм с тази група българи. Искам в България да има народна власт по западно-европейски модел. " Това съобщи в ефира на  някогашният министър председател и ръководител на СДС Иван Костов.

Той удостовери тезата си, че демокрацията у нас деградира. Според разнообразни проучвания демокрацията у нас до 2009 година се смятала за съвсем консолидирана и по-късно е почнала да деградира. " Аз смятам, че това е правилно. Бих допълнил с втората част на " Свидетелства за прехода ", които съм замислил да излязат. Там ще се опитам да проследя по какъв начин се консолидира мафията в България и по какъв начин се конфигурира във властта ", анонсира той бъдеща нова книга.

И призна, че инсталирането на мафията е почнало още по времето, в което е бил политик. " Много са признаците, по които може да се съди за това. Зависи къде ще гледаме - в политика, стопанска система, финанси... ", добави той.

Журналистът Анна Заркова показа усещанията си от книгата на Иван Костов:
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР