България Близки на убитата Виктория Маринова предлагат изменение в Наказателно-процесуалния

...
България Близки на убитата Виктория Маринова предлагат изменение в Наказателно-процесуалния
Коментари Харесай

Близки на убитата Виктория Маринова предлагат изменение в Наказателно-процесуалния кодекс

България Близки на убитата Виктория Маринова оферират изменение в Наказателно-процесуалния кодекс По време на среща е разискван въпросът със съкратеното правосъдно разследване при съзнателно причиняване на гибел  Жанета Нейкова 3 юни 2019, 16:59 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Близки на убитата Виктория Маринова оферират изменение в Наказателно-процесуалния кодекс
Близки на убитата Виктория Маринова оферират изменение в Наказателно-процесуалния кодекс
 Дясната ръка на Ким се оказа жив
Дясната ръка на Ким се оказа жив
 Пожар остави седемчленно семейство без дом
Пожар остави седемчленно семейство без дом
 Гръмотевици оставиха къща без покрив в Казанлък
Гръмотевици оставиха къща без покрив в Казанлък
 Политолог: Ако Цветанов направи партия, е жертван
Политолог: Ако Цветанов направи партия, е жертван
 Опасно време в София, Пловдив и още 7 области
Опасно време в София, Пловдив и още 7 области
 Река Гюрля излезе от коритото си, обстановката в други региони
Река Гюрля излезе от коритото си, обстановката в други региони
 Кметът на пловдивския регион
Кметът на пловдивския регион " Северен " остава в ареста

лизки и сътрудници на 30-годишната Виктория Маринова от Русе - административен шеф на ТВН и водеща на предаване, която бе убита по изключително непосилен метод, оферират изменение в Наказателно-процесуалния кодекс. Това заяви Андрей Желязков - юрист на околните на Виктория, представен от Българска телеграфна агенция.

Окръжният съд в Русе даде общо 30 години затвор при първичен непоколебим режим на обвинявания за убийството Северин Красимиров. Делото се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто той призна всички обстоятелства и условия в обвинителния акт. По този мотив наложената от съда присъда бе понижена с една трета, която съгласно закона е 30 години.

По време на среща с трима от русенските депутати - Андриан Райков, Искрен Веселинов и Пенчо Милков, с ръководителя на Адвокатската гилдия в Русе Людмил Павлов и с юриста и общински консултант Иво Пазарджиев, Желязков посочи, че предлагането е обвързвано с изменение на член 369а от Наказателно-процесуален кодекс. По думите му при съзнателно причиняване на гибел или тежка телесна щета, както и при закононарушения срещу половата цялост, кратко правосъдно разследване да се позволява единствено след единодушието на всички страни - прокуратура и частен обвинител, в случай че има конституиран подобен.

Според участниците в срещата решение за възможна смяна би трябвало да бъде взето след задълбочено разискване. В него би трябвало да вземат участие също представители на съда и на прокуратурата.

Павлов изясни, че факторът време е този фактор, който убива едно дело. Става дума за огромен брой доказателства - за томове. Така обещано дело може да завърши и след 9 - 12 години. В съответния случай е по-добре да се получи едно качествено и бързо правораздаване, въпреки и с редукция на наказването с една трета, в сравнение с да влезем в серпантина, да вземем за пример от шест, 10, дванайсет години, чийто край не е явен.

"Моето виждане, е че в случай че се стигне до законодателна самодейност и промени, те би трябвало първо да се съобразят както с политическите сили и с представителите на българския народ в Народното събрание, по този начин и с тези, които правоприлагат и работят всеки ден с Наказателно-процесуален кодекс. Всичко би трябвало да се обмисли доста точно ", сподели Павлов.

Близките и сътрудниците на Виктория Маринова обявиха, че следва да бъде проведена нова среща, на която тематиката да бъде дискутирана още веднъж.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Жанета Нейкова Източник: Виктория Маринова
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР