България благодари на Европейската комисията (ЕК) и на Европейския главен

...
България благодари на Европейската комисията (ЕК) и на Европейския главен
Коментари Харесай

Ахладова: За България е приоритет Европейската прокуратура да заработи бързо

„ България благодари на Европейската комисията (ЕК) и на Европейския основен прокурор за дейната работа и за положените старания за привършване на процеса на институционализиране на Европейската прокуратура. За нас сполучливото основаване на тази институция постоянно е било приоритет и сме положили доста старания, с цел да може тя да проработи оптимално бързо. “ Това съобщи през днешния ден министърът на правораздаването пред сътрудниците си от Европейски Съюз по време на неофициалното съвещание на Съвета на Европейския съюз „ Правосъдие и вътрешни работи “ (част „ Правосъдие “), което се организира посредством видеоконференция. 
Министър Ахладова добави, че за обезпечаване на нужните условия за работа на европейските делегирани прокурори, и гарантиране на тяхната самостоятелност според условията на Регламента и обезпечаване на водещата роля на, Министерството на правораздаването внася Законопроект за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс и на Закона за правосъдната власт в Министерски съвет, чието публично разискване завършва през днешния ден.
 Правосъдният министър за огромната корупция: Има присъди, не желая да изтъквам имена Правосъдният министър за огромната корупция: Има присъди, не желая да изтъквам имена
Като род отчетът за правораздаването в България никога не е смут и трилър. Докладът е справедлив и не би трябвало да се интерпретира....
Тя подчертава върху поредната позиция на страната ни в процеса по създаване на европейската прокуратура, като осведоми, че все още, в който на 29 септември 2020 година Колегията на Европейската прокуратура одобри разпоредбите за работа на европейските делегирани прокурори, у нас към този момент беше почнало междуведомственото координиране и публичното разискване на посочения законопроект.
Комисарят по правораздаването посочи пред министрите, че Комисията поставя старания европейската прокуратурата да стартира да действа допустимо най-бързо, а европейският основен прокурор Лаура Кьовеши съобщи, че ЕРРО работи доста интензивно, с цел да се навакса забавянето при назначението на европейски прокурори.
По време на днешното съвещание бе показана Стратегията за битка със половото принуждение над деца и плануваните в нея ограничения за противопоставяне на действията, осъществени в интернет среда.
Министрите на правораздаването потвърдиха нуждата от използване на изчерпателен метод – за предварителна защита на сходни действия, поддръжка за жертвите и наказване на причинителите. Тези ограничения следва да се осъществят в тясно съдействие с интернет доставчиците и неправителствените организации. Министър Ахладова показа националния опит по отношение на унищожаване на материали с похищения против деца в интернет пространството.
 Ахладова: Докладът на Европейска комисия е позитивен. Европейска комисия: Главният прокурор в България е неконтролируем Ахладова: Докладът на Европейска комисия е позитивен. Европейска комисия: Главният прокурор в България е неконтролируем
България благодари на Европейската комисия (ЕК) за този отчет, който прави обзор на използването на върховенството на правото. Доклад...
По тематиката за антисемитизма министрите се сплотиха към концепцията за национални тактики и проекти за деяние, които страните членки да изготвят за битка с антисемитизма, включващи профилирани образования за различаване на подобен тип закононарушения, възстановяване на регистрацията и събирането на данни за закононарушения от антисемитски подбуди, както и за използване на обща формулировка за антисемитизъм, която към този момент е призната от България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР