България арестува белгиец, осъждан за тероризъм и в страна от

...
България арестува белгиец, осъждан за тероризъм и в страна от
Коментари Харесай

България арестува белгиец, осъден за тероризъм и в ЕС, и в Турция

България арестува белгиец, осъждан за тероризъм и в страна от Европейския съюз, и в Турция. Това излиза наяве от публично известие на прокуратурата. От държавното обвиняване показват, че ареста е при интервенция на Гранична полиция и ДАНС.

Задържаният е задържан по отношение на наложената му европейска присъда. Тя е 20 години затвор, която за европейските правила е доста тежка като размер. Това означава, че той евентуално е обвързван с някой от огромните атентати в Европа през последните години. До момента от българската прокуратура и от българското Министерство на вътрешните работи обаче не показват съответни данни за лицето

Единственото, което се оповестява, че лицето е арестувано от гранични полицаи към 23 часа на 10.11.2021 година при опит да влезе нелегално от Турция в  България. В него е открита белгийска персонална карта, която при осъществена експертна информация е открито, че е неистинска, оповестяват от Гранична полиция. Оттам показват, че непознатият жител е търсен по отношение на наложена му от правосъден орган в страна от Европейски Съюз 20-годишна присъда „ отнемане от независимост “ за тероризъм и че той задържан със заповед за полицейско задържане в помещение за настаняване на арестувани лица на Гранична полиция. Образувано е бързо произвеждане за нелегално прекосяване на държавната граница.

От прокуратурата прибавят, че същото лице е осъждано за тероризъм и в Република Турция. Там му е наложено наказване в размер на 9 години и 5 месеца отнемане от независимост.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР