България – Парагвай 2-0, плейоф за група II в Купа

...
България – Парагвай 2-0, плейоф за група II в Купа
Коментари Харесай

Лазаров донесе втора победа над Парагвай, в събота е нужна само още една


България – Парагвай 2-0, плейоф за група II в Купа Дейвис
Александър Лазаров – Даниел Вайехо 6-4, 6-1


Александър Лазаров донесе съвършения свършек дневно №1 от мача сред България и Парагвай в плейоф за група II на Купа Дейвис. Втората ракета на България победи първата ракета на Парагвай Даниел Вайехо с 6-4, 6-1 и по този метод обезпечи задатък от 2-0 за националния тим.

По-рано денем Димитър Кузманов победи със 7-6(4), 6-0 Ернандо Ескура. Това значи, че в събота единствено една победа ще бъде нужна за крайния триумф в конфликта и надлежно присъединяване през септември за мач за влизане в плейофите на група I. Първи шанса да я донесат ще имат Пьотр Нестеров и Александър Донски, които са декларирани за мача на двойки против Хуан Борба и Даниел Вайехо. Той ще започва в 16 часа, а по-късно са и другите два дуела на сингъл.

С оглед на разликата в ранкинга и опита разумно Лазаров влезе в мача в ролята на любимец, само че 17-годишният му противник можеше да се похвали с два съществени триумфа в последните месеци – купата от влиятелния младежки шампионат Ориндж Боул, както и полуфинал при подрастващите на Australian Open.

Потенциалът му бе елементарно отличим и на корта в зала „ София “, където Вайехо стартира мача равностойно на международния №409. От самото начало двамата играеха мощно от дъното на корта, което донесе доста хубави разигравания.

Лазаров проби първи за 3-1, само че Вайехо съумя да върне изоставането си с брейк в седмия гейм. Напрежението взе връх за младока, сервирайки за оставане в сета при 4-5. След преувеличен форхенд от парагваеца се стигна до 30-30, а воле в навън значеше сетбол пред Лазаров. При него Вайехо привидно свърши по-трудното, само че още веднъж сбърка волето, този път в мрежата.

Ранен пробив във втория сет даде съвършено начало за Лазаров. При 2-0 и 40/0 затвърждаването изглеждаше протоколно, само че Вайехо заигра освободено и след няколко сполучливи ретура стигна до връщане на пробива. Това обаче не разколеба българина, който осъществя нов пробив в идващия гейм и този път затвърди елементарно.

Търпението и прецизността на Лазаров от дъното на корта караше противника да прави доста неточности, което докара до още един пробив за 5-1. Сервирайки за мача Алекс стартира с два аса и малко по-късно крайната победа бе факт.

„ Много се веселя, че дойдохте да гледате. Беше доста прочувствено “, разяснява спечелилият незабавно след мача. „ Със сигурност имаше напрежение, на хартия сме любимци. Не би трябвало никого да се подценява и би трябвало да се отдаде нужния почит. Всеки желае да завоюва и това е задоволително за почитание. Миналата година поради ограниченията нямаше по какъв начин да дойдат толкоз доста хора. Когато играеш пред родна аудитория, страстта е една концепция повече. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР