Българите заемат незавидното последно място в класацията на най-нещастните нации

...
Българите заемат незавидното последно място в класацията на най-нещастните нации
Коментари Харесай

Българите са най-нещастната нация в Европейския съюз

Българите заемат нежеланото последно място в класацията на най-нещастните народи в Европейския съюз, съгласно ново изследване на „ Евростат “. На върха на листата се подреждат Австрия, Полша и Румъния като най-щастливи страни.

Оценките се дават в период от 0 до 10 , като 0 съставлява цялостно незадоволство от живота, а 10 демонстрира оптимално задоволство. Оценява се и оптимизма за бъдещето .

България е единствената страна в Европейския съюз, където жителите са дали обща оценка под 6 за своето общо задоволство от живота. Германците , които живеят в най-силната стопанска система на Европейски Съюз, също не са удовлетворени от живота в своята страна. През 2021 година те правят оценка живота си на 7.1, само че сега дават оценка от 6.5.

Допълнително изследване на института „ Рейнголд “ демонстрира, че 20% от популацията на Германия се усещат претрупани и тревожни , а други 9% са обзети от незаинтересованост . Самата Германия се бори с икономическа застоялост, безпокойствие за войната в Украйна и необикновен растеж на имиграцията .

В съпоставяне с това Австрия заема водещо място в класацията за благополучие, като локалните поданици там постоянно дават оценка от 8 за своето благополучие. Румъния и Полша , макар тяхната обичайната икономическа неустановеност , демонстрират, че парите не са единственият фактор за благополучие.

Вместо това, в тези страни въздействат на удовлетворението от живота фактори като възраст, обучение и фамилни връзки . Изследването в допълнение отбелязва, че най-щастливите са семействата с деца, до момента в който най-нещастните са тези, които живеят сами , като този тренд не е присъщ за други елементи на света.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР