Българите са обидени и гневни на политическата класаГолемите медии не

...
Българите са обидени и гневни на политическата класаГолемите медии не
Коментари Харесай

Настимир Ананиев, Волт: Големите медии не дават шанс на новите партии

Българите са афектирани и гневни на политическата класа
Големите медии не дават късмет на новите и извънпарламентарно показани партии да показват визията си за развиването на страната и Европейския съюз. Във времето за съществени диспути и конфликт на политики оправданията са, че феновете избират представители на обединения, които се загатват по-често в социологическите изследвания. Както сложим настрани достоверността им, в тези изследвания са тези, които имат достъп и естрада до огромните медии и хората чуват за тях. Въртим се в обаян кръг от 30 години с едни и с същи играчи, които не работят за ползите на обществото. Това съобщи в телевизионно изявление лидерът в листата за европейските избори на Волт България – Настимир Ананиев.

„ Искаме българският стандарт да се приближи до европейския, а в това време сме на 111-то място в света по независимост на словото “, добави Ананиев.

По думите му българинът е все по-обиден и ядосан на българските политици, тъй като 30 години след началото на прехода и 12 години след участието в Европейския съюз желае да живее като европеец, само че не се усеща подобен поради ниските приходи, източване на здравната система и ширещата се корупция. Категоричен е, че страната би трябвало да развива фамилния и микро бизнес, който да се трансформира в гръбнак на стопанската система. По този метод ще се подсигурява и почтено отношение към най-уязвимите групи от обществото, като пенсионерите да вземем за пример. Според Национален статистически институт прагът на беднотия у нас за предходната година е 348 лева месечно, а хиляди възрастни хора, които са работили десетилетия, вземат доста по-малко. По този метод страната ги обрича на един плътски живот, счита Ананиев.

„ За страдание, страната е политически и стопански овладяна от разнообразни кръгове. Можем да си я върнем единствено посредством европейски лостове. Волт желае да наложи нов метод на правене на политика, да е новият подтик и сила за една по-силна и обединена Европа “, съобщи Настимир Ананиев.

Лидерът на Волт България добави, че в последно време се следи наклонност да се протяга ръка и на думата „ родолюбие “, която ще бъде обезсмислена по сходство на думата „ национализъм “. Това се прави от хора, които търсят разделяне в обществото и изместват фокуса от най-важния спор – по какъв начин живее българинът сега.

Ананиев приказва и за листата на партията за идните избори за Европейски парламент. Той означи, че Волт желае да даде опция на повече дами да се включат в политиката, поради което е общопризнат правилото от редица западни страни в листата да се редуват мъж-жена.

„ Уникалното и историческото е, че за първи път в историята на България кандидатираме чужденец. Става въпрос за холандеца Дани Ван Сантен, който от 3 години живее и работи в София и напълно скоро ще се ожени за българската си другарка “, сподели още Настимир Ананиев.

Водачът на листата на Волт България уточни, че задачата на първата общоевропейска партия, която се явява за изборите в 8 европейски страни, е да образува лична група в Европейския парламент, за което са нужни 25 депутата от 7 страни. По този метод ще могат да въздействат на значимите решения за ориста на Европа и България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР