Българите са на второ място сред установените на гръцките граници

...
Българите са на второ място сред установените на гръцките граници
Коментари Харесай

Гърция: Българите са на второ място сред туристите с COVID-19

Българите са на второ място измежду откритите на гръцките граници туристи с COVID-19. Няма информация дали има български туристи, инфектирани по време на почивката. Лекарите показват подозрение за манипулиране на броя на инфектираните с вируса, въпреки че държавното управление твърди, че това е на практика невероятно, съобщи БНР.

От началото на месец юли доникъде на август по брой на регистрирани случаи на инфектирани с ковид туристи, България е на второ място с 86 души. Те са открити при тестванията на граничните пунктове. На първо място са туристите от Румъния и на трето от Сърбия. Това оповестява секретариатът на министерството по отбрана на жителите.

Разрастването на епидемията в Гърция не се дължи на туристите, а на неспазване на ограничаващите ограничения от локалните поданици, оповестяват от щаба за надзор на ковид. Основните огнища са събиранията на доста хора без маски и отдалеченост, установяваха лекарите. Стриктно се съблюдава възбраната за събиране над 50 души на публични места, както и носенето на маски, оповестяват от полицията.

В същото време Съюзът на лекарите от държавните лечебни заведения в публично писмо до министерството на опазването на здравето показва подозрение, че посоченият брой на инфектирани в туристическите региони не е действителен. Това е мнението и на част от опозицията. От комунистическата партия даже съзряха „ политика в полза на хотелиерите “. От държавното управление изрично отхвърлят обвиняванията за поправяне на броя на инфектираните. Все повече са случаите на носители на COVID-19 измежду медицински служащи,което докара до краткотрайно затваряне на болница в Солун.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР