Българите, работещи или почиващи на гръцкото море, вече извиха опашки

...
Българите, работещи или почиващи на гръцкото море, вече извиха опашки
Коментари Харесай

Преди плажа и фрапето: Българи гласуват на гръцкото море СНИ...

Българите, работещи или почиващи на гръцкото море, към този момент извиха опашки за гласоподаване пред изборните секции.

В дребното селце Неа Перамос, което е на западния бряг на Кавалския залив, от сутринта не стопира върволицата от нашенци, решили да дадат гласа си от чужбина, съобщи кореспондент на „ Марица “.



Първоначално онлайн са били подадени 77 заявки за гласоподаване, което дало мотив там да се открие изборна секция. Напливът обаче не стопира и към 9,30 ч. в Неа Перамос към този момент бяха дали своят вот над 200 българи, като множеството са подали декларация на място, че желаят там да упражнят правото си на глас.

Както стана ясно по-рано, процедурата за гласоподаване на българите зад граница е доста по облекчена и освободена от формалности, в сравнение с за летовниците на родното черноморие.

Според анализатори, има огромен късмет изходът от днешния парламентарен избор у нас да бъде решен точно от българите в чужбина. Очаква се към 200 000 наши сънародници зад граница да пуснат бюлетина в общо 791 секции
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР