Българите нямат нагласа за нови избори на фона на предизвикателства

...
Българите нямат нагласа за нови избори на фона на предизвикателства
Коментари Харесай

Галъп: Инфлацията, войната и пандемията обезсилили желанието ни за нови избори

Българите нямат настройка за нови избори на фона на провокации като цени, война, пандемия . Това демонстрира проучване на " Галъп интернешънъл болкан ".

Сънародниците ни очевидно са привикнали с мисълта за идни провокации за виталния стандарт у нас. Дори и на този декор обаче обществото ни е с преобладаваща приемливост към идващите у нас бежанци от войната в Украйна.

Интервюирани са 809 пълнолетни българи, сред 31 март и 8 април - посредством директно персонално изявление с таблети измежду двустепенна извадка на инцидентен принцип, представителна за пълнолетното население на страната. Възможно отклоняване: ±3.5% при 50%-ови дялове. 1% от цялата извадка е почти еднакъв на 54 хиляди пълнолетни българи, прецизират създателите на изследването.
 Снимка 571305
Източник:

Независимо от намаляващото доверие към ръководещите хората нямат настройка за нови избори, съгласно изводите от постоянната самостоятелна стратегия на ежемесечни проучвания на публичното мнение, позната като Политически и стопански показател на " Галъп интернешънъл болкан ".

Според допитването на въпрос за нужда от предварителни избори 47,4% дават отговор негативно, а 22,2% - позитивно . Останалите не могат да отговорят.
 Снимка 571294
Източник:

Според данните опцията " нови избори " не е желана - това нормално е удостоверение за липса на построена съответна политическа опция, за отмалялост от политическата неустановеност и така нататък

84,9% от пълнолетните българи чакат покачвания на цените в идващите месеци . 7,5% считат, че цените ще остават същите, а единствено 2,9% считат, че те ще падат .
 Снимка 571295
Източник:

Има и хора, които не са дали отговор. Данните от последните две тримесечия на самостоятелната изследователска стратегия обаче демонстрират , че растежът на паниката не е траял - през есента упованието за покачвания на цени бе достигнало даже покрай 90%, през зимата - над 86 %. Това значи,че българите очевидно към този момент привикват с мисълта, че цените ще продължат свояръст, а и паниката към този момент е достигнала евентуални лимити.

49,9% не с мятат, че бежанците от Украйна са някаква опасност за сигурността в България . На противоположното мнение са 25,2%, а станалите се двоумят .

Това демонстрира, че бежанците от Украйна са като цяло добре признати от българите.

На фона на войната и цените, методът към ковид у нас в последно време среща отчетливо утвърждение. 57,8% утвърждават повсеместното прекосяване на наложителното носене на маски в целесъобразно, а 29,3% не го утвърждават .

Останалите не могат да преценяват. Данните демонстрират, че в този характерен сектор е една от най-силните публични оценки за настоящите политики. Изследването е без значение.
 Снимка 571290
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР