Българите не желаят нови избори, на фона на предизвикателства като

...
Българите не желаят нови избори, на фона на предизвикателства като
Коментари Харесай

„Галъп“: Българите не желаят нови избори

Българите не желаят нови избори, на фона на провокации като цени, война, пандемия. Това сочат данните от постоянната самостоятелна стратегия на ежемесечни проучвания на публичното мнение, позната като Политически и стопански показател на „ Галъп интернешънъл болкан “.

На въпрос за нужда от предварителни избори 47,4% дават отговор негативно, а 22,2% – позитивно. Останалите не могат да отговорят. Данните ясно сочат, че опцията „ нови избори “ не е желана – това нормално е удостоверение за липса на построена съответна политическа опция, за отмалялост от политическата неустановеност и така нататък

84,9% от пълнолетните българи чакат покачвания на цените в идващите месеци. 7,5% считат, че цените ще остават същите, а единствено 2,9% считат, че те ще падат. Има и дребна „ сива зона “ – без отговор. Данните от последните две тримесечия на самостоятелната изследователска стратегия обаче демонстрират, че растежът на паниката не е траял – през есента упованието за покачвания на цени бе достигнало даже покрай 90%, през зимата – над 86%. Това значи, че българите очевидно към този момент привикват с мисълта, че цените ще продължат своя растеж, а и паниката към този момент е достигнала евентуални лимити, разясняват анализаторите.



Според данните 49,9% не споделят схващането, че бежанците от Украйна са някаква опасност за сигурността в България. На противоположното мнение са 25,2%, а станалите се двоумят. Сравнението с други знаци, които „ Галъп интернешънъл болкан “ употребява в годините, в това число и при други спорове, демонстрира, че бежанците от Украйна са като цяло добре признати от българите. Това прави усещане – изключително на фона на паниките за високи цени и за качеството на живота у нас – и към този момент не се трансформира даже и при съществуването на някакво напрежение към битови въпроси, свързани с бежанците.

На фона на войната и цените, методът към ковид у нас в последно време среща отчетливо утвърждение. 57,8% утвърждават повсеместното прекосяване на наложителното носене на маски в целесъобразно, а 29,3% не го утвърждават. Останалите не могат да преценяват. Данните демонстрират, че в този характерен сектор е една от най-силните публични оценки за настоящите политики.

Изследването е без значение. Вълната на интервюиране е измежду 809 пълнолетни българи, сред 31 март и 8 април – посредством директно персонално изявление с таблети измежду двустепенна извадка на инцидентен принцип, представителна за пълнолетното население на страната. Възможно отклоняване: ±3.5% при 50-процентови дялове. 1% от цялата извадка е почти еднакъв на 54 хиляди пълнолетни българи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР