Българите гласуваха днес за четвърти път от година и половина

...
Българите гласуваха днес за четвърти път от година и половина
Коментари Харесай

“Франс прес”: Българите гласуват със слаба надежда за ново правителство

Българите гласоподаваха през днешния ден за четвърти път от година и половина със слабата вяра тези избори да доведат до сформиране на държавно управление, на фона на приближаващата зима, написа Франс прес. Перспективите наподобяват още по-мрачни поради скока на цените и войната в Украйна.

Повсеместната корупция беше съществена тематика на дебатите на последните парламентарни избори, само че този път водещата тематика беше икономическата неустановеност. Инфлацията в тази балканска страна, най-бедната в Европейския съюз, е близо 20%, напомня френската организация.

Според първите резултати от екзитполовете наподобява, че партията ГЕРБ на някогашния министър председател Бойко Борисов печели изборите, само че може да срещне усложнения в съставянето на държавно управление, отбелязва Агенция Франс Прес.

Цитирани от организацията анализатори, прибавят, че Борисов е изолиран политически и ще има усложнения в намирането на съдружен сътрудник.

Днес някогашният водач още веднъж прикани останалите политици “да се вразумят ”, като сподели, че е отворен към всички, които пазят “мястото на България в Европейски Съюз и НАТО ”.

Съперникът му Кирил Петков към този момент отхвърли всевъзможен съюз с индивида, който в неговите очи въплъщава “корумпираното минало ” на България, акцентира Агенция Франс Прес.

В същото време се постанова да се бърза, тъй като поредицата от рецесии блокира промените, забавя растежа и форсира изселването на младежи от страната, която към този момент е изгубила една десета от популацията си за едно десетилетие.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР