Българинът в категория до 91 килограма на международния боксов турнир

...
Българинът в категория до 91 килограма на международния боксов турнир
Коментари Харесай

Иван Мечков загуби от руснак на Странджа

Българинът в категория до 91 кг на интернационалния боксов шампионат "Странджа " Иван Мечков отстъпи с единомислещо съдийско решение на руснака Садам Магомедов.

Мечков стартира по-добре дуела, само че тактическият проект на съперника бе по-качествено изпълнен и изключително в последната част той наложи преимуществото си, като реферът на кръга даже трябваше да отброява на българина. Съдиите единомислещо присъдиха триумфа на Магомедов - 30-27, 30-24, 30-25, 30-26 и 29-27, а на Мечков бе отнета 1 точка като наказване за три пъти изплюване на гумата.

Съперникът му Садам Магомедов е бронзов медалист от Европейските игри в Баку 2015, а през 2015-а, 2016-а и 2017-а печели републиканското състезание на Русия. Мечков работеше чудесно в първия рунд с водещия си десен прав и атакуваше освен главата, само че и тялото на съперника. Магомедов също бе с противоположен гард и в края на частта съумя да пласира мощно ляво кроше в лицето на българина, който на моменти сваляше ръцете си и се откри за попадение.

Доброто начало не бе продължено от Мечков с бързи комбинации, като той смени гарда за първата минута на втория рунд. Руснакът стартира да дебне Мечков и да сортира моментите за офанзива, като постоянно го притискаше до въжетата. Контриращите му десни крошета бяха много по-ефективни в размените, даже когато основателят им бе Иван. В третия рунд още веднъж Магомедов регистрира много повече точни комбинации и раздруса Мечков с леви и десни крошета, като го прати в нокдаун 30 секунди преди финала.

Иван Мечков е държавен първенец в схвръхтежка категория (91+ кг), до момента в който в този момент на "Странджа " се състезава в по-долната до 91 кг. Той тренира в боксов клуб "Спартак Плевен ", като през 2017-а също завоюва Директива за птиците за мъже в Пазарджик в най-горната дивизия.

Също през 2017-а под управлението на треньора Павел Елкенев стига до триумфа в първото издание на Националната боксова лига при най-тежките, и то след победа над Петър Белберов.

Преди по-малко от три месеца пък Мечков сграбчи бронзов орден в категория до 91 кг на интернационалния шампионат "Златната ръкавица " в Ниш, Сърбия. Юбилейното 70-о издание на най-стария интернационален шампионат "Странджа " се организира сред 14 и 19 февруари в столичната зала "София ". Над 190-има боксьори и 100 боксьорки от 39 страни на пет континента се включиха в влиятелната конкуренция, като България е показана от 19-има мъже и 12 дами.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР