Българинът Сергей и турски гражданин са с повдигнати обвинения за

...
Българинът Сергей и турски гражданин са с повдигнати обвинения за
Коментари Харесай

До 30 г. затвор заплашват обвинените за тероризъм в Белгия, сред тях и българинът Сергей

Българинът Сергей и турски жител са с повдигнати обвинявания за присъединяване в активността на терористична формация. Двамата и още петима души бяха арестувани късно в сряда за подготвян атентат в Белгия. Петима от обвинените са белгийци, а седмият е турчин. Част от арестуваните са упрекнати в присъединяване в активността на терористична група, а петима от тях - за подготовка на терористичен удар. До 30 години затвор могат да получат арестуваните по тези обвинявания в Белгия. Сред тях е и 20-годишен българин.

Задържанията са станали в белгийската столица, в кварталите " Моленбек ", " Скаарбек " и " Завентем ", където се намира и летището. Имало е арести и в Антверпен, само че българинът е задържан в Брюксел. Задържаните ще бъдат изправени в понеделник пред съд, който упражнява надзор върху краткотрайното задържане. Имало е осми арестуван, който е бил освободен скоро след ареста. Според прокуратурата става дума за подготовка на атентат, като мрежите в Брюксел и Антверпен са били във връзка между тях.

Българският жител Сергей Р., роден през 2003 година, оповестяват локални медии, като се позоваха на изказване на федералната прокуратура.  Отбелязва се, че множеството от обвинените са младежи. Засега не е изяснена задачата, против която са се подготвяли да нанесат удар. Разпространеният лист с непълните имена на арестуваните демонстрира, че двама от белгийците Елиас Е. и Себастиан Б. са родени през 2003 година, а сънародниците им Адам Д., Карим Х. и Ванеса Б. надлежно през 2004, 2000 и 1999 година. Турският жител Хасан С. е най-възрастният в групата, роден през 1987 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР