Българинът Любомир Епитропов завърши участието си на Олимпиадата в Токио

...
Българинът Любомир Епитропов завърши участието си на Олимпиадата в Токио
Коментари Харесай

Епитропов: Стоя зад думите си и не съжалявам за нищо

Българинът Любомир Епитропов приключи присъединяване си на Олимпиадата в Токио с почтено време в полуфинала на 200 метра бруст. 22-годишният дебютант на Олимпиадата се подреди на 15-о място в дисциплината с време 2:10.33 минути.

Той стана първият представител на България на полуфинал в плуването на Олимпиада от 13 години, откакто във вчерашните серии сложи народен връх в дисциплината от 2:09.68 минути.

"Цялостно съм удовлетворен от моето показване на Олимпиадата. На 100 бруст не изцяло, само че на 200 мисля, че плануваното за този сезон го изпълних. Винаги диря оптималното и в двете дисциплини, само че за момента по-добре ми се получава 200. Залагаме си на силите ", разяснява той.

"И през днешния ден дадох всичко от себе си. Не съумях да се наспя хубаво, само че това не е опрощение. И без сън би трябвало да мога да плавам. Нещата не се получиха толкоз добре, колкото през вчерашния ден. Усетих малко повече отмалялост в съпоставяне със снощното плуване. Това е първо утринно плуване за мен тук. По принцип за всички тези утринни плувания са по-трудни, просто организмът се разсънва тогава, по-трудно е да се адаптираш. Не сме променяли тактиката от снощното плуване. Опитах да натисна най-после, само че очевидно в действителност и умората си сподели думата ", добави плувецът.

"Сега следва заслужена отмора и по-късно ще планираме идващия сезон. След две седмици стартира сезона в Щатите. Има неща, върху които работим от доста време. Просто ще се мъчим да ги подобряваме още и още. Бях вторият най-млад тук, което ми дава вяра за идната и по-следващата Олимпиади. Имаме много запаси и там ще се борим за по-призово класиране. Следваща ми цел е слизане под 2:09 минути ", изясни Епитропов.

"Определено това 15-о място ми дава самочувствие за идната Олимпиада. Първо се класирах с триста зора, както се споделя, след година и половина опити, тъй че допускам, че това 15-о място е предстоящо единствено от мен, фамилията и треньора ми. Но ми дава несъмнено много убеденост отсега нататък ", сподели българинът.

"Все отново, в случай че преди Олимпиадата някой ми беше споделил, че ще завърша 15-и, може би щях да допускам. Винаги съм вярвал в своите благоприятни условия, несъмнено не дотам наивно. Просто знам какъв брой труд съм вложил и по тази причина имам вяра, че задачите ни са реалистични ", добави той.

Епитропов изясни и
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР