Българинът Константин Симеонов Кавръков, известен още като „краля на хакерите“

...
Българинът Константин Симеонов Кавръков, известен още като „краля на хакерите“
Коментари Харесай

Българин - суперхакер отново избяга от филипински затвор

Българинът Константин Симеонов Кавръков, прочут още като „ краля на хакерите “ е избягъл от затвор във Филипините, заяви Philippines lifestyle news.

Сънароднилът ни беше арестуван на 2 август в град Замбоанга, само че единствено дни по-късно е липсващ. По данни на изданието той е избягал още на 5-и август и още веднъж е разгласен за търсене.

Това е второто сполучливо изплъзване от филипински затвор на хакера. През 2015 година при задържането му в град Кесон, той още веднъж се измъква неусетен от чиновниците на реда.

Според управляващите в Манила през 2011г. той е откраднал хиляди долари от банкова сметка, принадлежаща на създателя на "Майкрософт " Бил Гейтс.

Заради пропуски в сигурността на банковата система на Филипините Кавръков и групата му са избрали да работят основно в страната

По данни на разнообразни правоохранителни служби Кавръков е член на "Българската суперхакерска група " от 2004 година Тази те са правили сходни измами в Съединени американски щати и Европа, а и са забъркани в редица случаи на киберпрестъпления, настояват задграничните медии.

Кавръков е наименуван "краля на хакерите " от интернационалната правоохранителна общественост поради уменията му да краде хиляди посредством клонирани банкови карти. При задържането му през 2011 година управляващите са разкрили у него съвсем $100 000.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР