Българинът Ергюнал Себахтин отпадна на четвъртфиналите на световното първенство по

...
Българинът Ергюнал Себахтин отпадна на четвъртфиналите на световното първенство по
Коментари Харесай

Жалко: Още един наш боксьор загуби четвъртфинал на Световното

Българинът Ергюнал Себахтин отпадна на четвъртфиналите на международното състезание по бокс за мъже в Ташкент.

Националът в най-леката категория - тази до 48 кг, отстъпи с 0:5 гласа на европейския първенец Сахил Алахвердови от Грузия.

Роденият в Кърджали Себахтин стартира мача доста интензивно в опит да вземе преднина против опитния Алахвердови, който на предходното международно състезание в Белград през 2021 година се добра до бронзов орден. Опитите на българския национал за изненада обаче не сполучиха и още след първия рунд той се оказа изоставащ в резултата с 0:5.

Във втория рунд Себахтин изглеждаше най-близо до равнене на играта, само че съдиите още веднъж дадоха преимущество на Алахвердови. Този път то бе по-малко - единствено от 3:2 гласа.

В третата част европейският първенец от Грузия сподели, че е доста класен боксьор и без да подхваща никакви непотребни опасности затвори мача, с цел да си обезпечи следващ орден от огромно състезание.

По-късно през днешния ден на кръга ще се качат и последните двама български боксьори, останали в борбата за медалите в столицата на Узбекистан.

В категория до 60 кг Радослав Росенов ще се бие с първенеца на Азия Мохамед Абу-Джайех от Йордания, а Рами Киуан ще се боксира с настоящия международен първенец Йоенли Мартинес от Куба в категория до 75 кг.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР