Българинът Александър Везенков прибави още две индивидуални награди на раздяла

...
Българинът Александър Везенков прибави още две индивидуални награди на раздяла
Коментари Харесай

На Везенков Гърция му отесня, отвя конкуренцията

Българинът Александър Везенков прибави още две самостоятелни награди на разлъка с гръцкия си тим Олимпиакос. Везенков завоюва за втора поредна година наградите за Най-полезен състезател на сезона в мъжкото баскетболно състезание на Гърция и за Най-популярен играч в лигата, оповестиха от локалната федерация.

Баскетболистът, който на 6 август ще навърши 28 години, завоюва купата на Гърция, както и Купата, и Суперкупата на страната през сезон 2022/2023. Той заслужи оценката за Най-полезен състезател в локалния шампионат за общо трети път в кариерата си. Първият път бе през сезон 2014/2015, когато носеше екипа на Арис.

Александър Везенков получи най-вече гласове при вота на капитаните и треньорите (75%) на участниците в гръцкото състезание, който образува 60% от крайния резултат. Процентът за Везенков бе още по-висок при гласуването на представителите на медиите – 78.33%, а при вота на почитатели българският национал събра 51.75% от желанията, още веднъж с огромна преднина.

Бъдещият състезател на Сакраменто Кингс сграбчи наградата за Най-популярен състезател в гръцката лига, резултат от гласуването почитателите, с общо 51.82%. След него се подредиха съотборниците му при " червено-белите " Костас Слукас (4.92%) и Костас Папаниколау (4.10%).

" Благодаря на всички, които са дали своят вот за мен и за двете награди ", сподели Александър Везенков пред Esake.gr, когато бе осведомен за оценките.

" Искам също да благодаря на цялата организация на Олимпиакос. На президентите на клуба Панайотис и Йоргос Ангелопулос, треньорите, моите съотборници и всички, които работят в тима. Хората, които са отвън светлините и са до нас всеки ден. Без всички тях нямаше да мога да реализира това ", съобщи още Везенков и добави:

" Много се веселя, че станахме първенци на Гърция. Работихме доста за това, играхме доста прекрасен баскетбол и справедливо достигнахме върха за втори следващ сезон. За идната година поисквам здраве на всички играчи, да стане оспорвано състезание, без принуждение и крайности. И несъмнено, поисквам на Олимпиакос да остане на върха! "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР