Българин спечели голямата награда в конкурс на National Geographic. Снимката

...
Българин спечели голямата награда в конкурс на National Geographic. Снимката
Коментари Харесай

Българин спечели първото място във фотоконкурс на National Geographic

Българин завоюва огромната премия в конкурс на National Geographic. Снимката на Ясен Тодоров е определена измежду 10 000 участници. Кадърът е изработен над пустинята Мохаве.

Проф. Ясен Тодоров преподава музика в университет в Сан Франциско. Обича и летенето, има личен аероплан. Прави огромна част от фотосите си точно по време на полети. Отличеният кадър над пустинята Мохаве прави през май.

След международен скандал през 2015 година мястото става гробище за коли. Германската автомобилна компания "Фолксваген " беше принудена да изтегли от пазара свои коли. Причината е разкритието, че манипулира данните за нездравословните излъчвания на дизеловите мотори.

,,Аз съм я озаглавил "нереално ". Бракуваме нови коли, нови артикули. Масово не се грижим задоволително за планетата си. Всичко това ще отиде на боклука ", описа проф. Тодоров пред Нова телевизия



Кадър: Нова телевизия

Конкурсът има три категории - за кадър на място, на диви животни и на хора. Въпреки че е преди всичко в своята категория, фотографията на Ясен Тодоров е отличена и всред общо трите най-хубави за огромната премия. Въпреки признанието за фотографските му умения, музиката остава преди всичко за Тодоров. Освен че изнася концерти по целия свят, той е и лауреат на редица състезания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР